Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Muzeul Municipiului Bucuresti va putea fi vizitat gratuit de Zilele Bucurestiului

Postat la: 18.09.2020 - 14:48 | Scris de: Ziua News

0

Muzeul Municipiului Bucureşti oferă, cu ocazia Zilelor Bucureştiului, intrare liberă la toate expoziţiile deschise în muzeele din componenţa sa. Accesul va fi gratuit sâmbătă şi duminică, de la ora 10.00 până la ora 18.00 (ultima intrare 17.30).

Anul acesta MMB prezintă o serie de noutăţi expoziţionale. Astfel, Muzeul "Victor Babeş" reintră chiar sâmbătă în circuitul muzeal, refăcut după o scurtă perioadă în care a fost închis pentru reamenajare şi punerea în valoare a realizărilor savantului român într-un spaţiu modernizat, prin intermediul unei logistici de expunere muzeală la standard european.

Expoziţia permanentă găzduită, în Corpul Lapidarium, de Casa Filipescu-Cesianu - intitulată „În apropierea sfinţilor. Frescele Mănăstirii Văcăreşti după 40 de ani” - a fost de asemenea extinsă şi redeschisă. Muzeografii îi invită pe bucureşteni să descopere noile fragmente de frescă care sunt expuse aici.

O noutate aduce în lumea artei şi expoziţia-medalion de la Colecţia de artă „Ligia şi Pompiliu Macovei” care prezintă legătura specială dintre două mari artiste, sub genericul „Cecilia Cuţescu Storck şi Ligia Macovei, o relaţie inedită maestru-discipol”.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE