Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


O sectie de biologie moleculara si analiza genetica a fost data in folosinta la Maramureș pentru identificarea genomului viral SARS-CoV-2

Postat la: 18.09.2020 - 12:08 | Scris de: Ziua News

0

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Maramureş a dat în folosinţă o nouă secţie de biologie moleculară şi analiză genetică, a informat, vineri, instituţia, informează Agerpres.

"Costul investiţiei s-a ridicat la peste 1.200.000 de lei şi a fost suportat integral din bugetul ANSVSA. Suma a fost necesară pentru achiziţionarea de aparatură şi tehnică de ultimă generaţie care, pe lângă investigaţii în domeniul sănătăţii animalelor şi siguranţei alimentare, va fi utilizată şi pentru identificarea genomului viral SARS-CoV-2", au precizat reprezentanţii DSVSA Maramureş.

Potrivit comunicatului DSVSA Maramureş, prin această investiţie se asigură creşterea capacităţii de testare a populaţiei din judeţ, iar instituţia va deveni secţie suport pentru testarea şi diagnosticarea cazurilor de COVID-19.

Până în prezent, DSVSA Maramureş dispunea de o secţie de biologie moleculară şi analiză genetică al cărui nivel de securitate permitea utilizarea tehnicii RT-PCR pentru investigarea prezenţa genomului viral al pestei porcine africane, nu însă şi al virusului SARS-CoV-2.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE