Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Pacea dintre Israel si Emiratele Arabe Unite infurie Hamas - 'Nu serveste cauza palestiniana'

Postat la: 13.08.2020 - 20:47 | Scris de: Ziua News

0

Normalizarea relaţiilor dintre Israel şi Emiratele Arabe Unite (EAU) ''nu serveşte cauza palestiniană'' şi constituie un ''cec în alb'' pentru continuarea ''ocupaţiei'' de către statul evreu, a anunţat mişcarea islamistă palestiniană Hamas, la putere în Fâşia Gaza, relatează AFP potrivit Agerpres.

''Acest acord este respins şi condamnat. El nu serveşte cauza palestiniană, dar este considerat ca o continuare a negării drepturilor poporului palestinian'', a declarat pentru AFP Hazem Qassem, purtătorul de cuvânt al Hamas, mişcare care a purtat trei războaie cu Israelul, ultimul incident armat având loc săptămâna trecută.

''Hamas consideră că este necesar să susţinem şi să ajutăm poporul (palestinian) şi să nu stabilim relaţii cu ocupaţia'', termen folosit de mulţi palestinieni pentru a desemna Israelul, a adăugat acest oficial al mişcării la putere în acest teritoriu palestinian cu două milioane de locuitori.

Acordul cu Emiratele este un ''cec în alb'' pentru Israel, a adăugat Qassem, a cărui mişcare are relaţii cu Qatarul, care se află în tensiuni în ultimii ani cu Emiratele Arabe Unite.

Israelul şi Emiratele Arabe Unite au semnat, sub egida Statelor Unite, ''un acord de pace istoric'' şi vor stabili relaţii diplomatice, a anunţat joi pe Twitter preşedintele american Donald Trump.

Înţelegerea face parte dintr-un acord mai amplu, în virtutea căruia autorităţile israeliene vor înceta anexarea teritoriilor palestiniene ocupate. EAU va fi astfel a treia ţară arabă care stabileşte relaţii diplomatice cu Israelul, după Egipt şi Iordania.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE