Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Patru marinari salvati in timpul uraganului Sally“ de o nava la comanda careia se afla romanul Bogdan Rusu

Postat la: 18.09.2020 - 14:24 | Scris de: Ziua News

0

  • US   Coast   Guard   a   mulțumit   comandantului   navei   pentru   curajul   și   efortul   echipajului.  

Duminică, 13 septembrie 2020, nava “COSCO Malaysia” la comanda căreia se afla comandantul de cursă lungă român Bogdan Rusu, a salvat patru marinari aflați pe un velier în Golful Mexic.

Evenimentul a avut loc la aproximativ 68 de mile vest de Clearwater, în jurul orei 11 dimineața (local GMT), în timpul furtunii tropicale Sally.

Cei 4 marinari ai velierului „Yes Dear” erau în mare pericol după ce nava lor a luat apă, iar US Coast Guard a abandonat salvarea cu un elicopter HH – 60 Jayhawk din cauza vremii nefavorabile.

Nava „COSCO Malaysia”, înregistrată în Hong Kong, sub conducerea comandantului Bogdan Rusu, a înfruntat uraganul și a lansat o acțiune de salvare a celor patru marinari, debarcându-i apoi în siguranță în portul Tampa Bay.

US   Coast   Guard   a   mulțumit   comandantului   navei   pentru   curajul   și   efortul   echipajului,   prin președintele Grupului de Căutare și Salvare, Benjamin Strong, afirmând că „salvarea unei vieți este o provocare, salvarea a patru vieți într-o furtună tropicală este un lucru extraordinar”.

Se apreciază că Bogdan Rusu, comandantul care și-a asumat riscul de a înfunta marea, pentru a-și salva semenii, merită propus pentru premiul “Bravery at Sea”, conferit de Secretariatul General al Organizației Maritime Internaționale ( IMO), pentru acte de bravură pe mare. Propunerile pentru acest premiu se fac anual către Secretariatul General al Organizației MaritimeInternaționale ( IMO) până în luna aprilie a anului următor. Bogdan Rusu este membru al Asociației Comandanților de Navă din România, potrivit declarației comandantului Marius Țuțuianu, președinte al acesteia.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE