Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


PNL vrea cresterea numarului de parlamentari ai Diasporei: `O necesitate morala și constituționala`

Postat la: 09.11.2019 - 06:08 | Scris de: Ziua News

0

Creșterea numărului parlamentarilor care reprezintă Diaspora constituie o prioritate asumata de PNL chiar în Programul de Guvernare, punctează deputatul PNL Ovidiu Raețchi. Parlamentarul liberal a adăugat că acest lucru este o necesitate morală și constituțională pentru PNL:

Vezi și: Mugur Isărescu, lovitură la temelia discursurilor lui Orban și Iohannis: Economia nu este pe fundul prăpastiei

“Creșterea numărului parlamentarilor care reprezintă Diaspora constituie o prioritate asumata de PNL chiar în Programul de Guvernare. E dificil, sigur, PSD va încerca să blocheze această masură, ca și până acum, însă e evident ca norma de reprezentare pentru milioane de români din afara granițelor țării este grav subdimensionată - cu doar 6 reprezentanți în Parlament. O problemă suplimentară provine din faptul că, prin dispariția colegiilor specifice votului uninominal, în acest moment un parlamentar de Diaspora reprezintă românii din afara țării în ansamblu, fără o specializare pe zone geografice și spații culturale diferite. Din acest motiv, în condițiile în care parlamentarii Diasporei se vor concentra, în mod natural, asupra zonelor cu comunități mari de români, precum Spania și Italia, rămânem cu multe zone neacoperite cu cabinete parlamentare și posibilitatea unor întâlniri cu cetățenii români - care sunt de facto nereprezentați. Creșterea numărului de parlamentari ai Diasporei, în raport cu evoluțiile demografice din ultimii ani, constituie, în aceste condiții, o necesitate morală și constituțională pentru PNL”, a scris deputatul PNL Ovidiu Raețchi pe contul său de Facebook.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE