Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Premierul pakistanez critica la ONU islamofobia si saptamanalul Charlie Hebdo

Postat la: 26.09.2020 - 07:32 | Scris de: Ziua News

0

Premierul pakistanez Imran Khan a cerut vineri în faţa Adunării Generale a ONU ca islamofobia să fie combătută şi a criticat săptămânalul francez Charlie Hebdo într-un discurs înregistrat în urmă cu câteva zile şi fără nicio legătură aparentă cu atacul din aceeaşi zi de la Paris, informează AFP preluat de agepres.

Sunt tendinţe care au accentuat islamofobia şi "musulmanii continuă să fie vizaţi în numeroase ţări, fără consecinţe" a spus premierul pakistanez.

"Incidentele din Europa, inclusiv noua publicare a unor caricaturi blasfemice în Charlie Hebdo sunt exemple recente", a adăugat Imran Khan, care a apreciat că "provocările deliberate şi incitarea la ură şi violenţă trebuie interzise în mod universal".

"Această adunare ar trebui să declare o zi internaţională de luptă împotriva islamofobiei şi să construiască o coaliţie pentru a lupta împotriva flagelului", a mai spus premierul pakistanez.

Vineri, un bărbat a atacat cu o armă albă şi a rănit doi jurnalişti, angajaţi ai companiei Premieres Lignes, care se aflau într-o pauză de fumat pe strada unde se află sediul săptămânalului Charlie Hebdo.

Potrivit unei surse apropiate dosarului, principalul autor al atacului, arestat de poliţie, este un bărbat născut în Pakistan, în vârstă de 18 ani, care mai fusese arestat în iunie, când s-a descoperit asupra sa o armă albă. În prezent, în custodia poliţiei se află şapte suspecţi în legătură cu acest atac.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE