Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Primul pas catre A0 - CNAIR anunța cand va fi gata Austostrada de Centura a Capitalei. Valoarea contractului este uriașa

Postat la: 16.04.2019 - 04:32 | Scris de: Ziua News

0

Durata de realizare a contractului pentru Lotul 3 al Autostrăzii Centură Sud a Municipiului Bucureşti este de 42 luni, din care 12 pentru proiectare şi 30 luni pentru execuţia lucrărilor, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) într-un comunicat, citează agerpres.ro


CNAIR şi Asocierea Aktor SA Grecia - Euro Construct Trading 98 SRL România au semnat duminică la Palatul Victoria contractul pentru proiectarea şi execuţia Lotului 3 al Autostrăzii Centură Sud a Municipiului Bucureşti. 

Contractul este în valoare de 853,42 milioane de lei, fără TVA (echivalentul a 180 milioane euro), şi a fost semnat în prezenţa premierului Viorica Dăncilă şi a ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc. Lotul 3 al autostrăzii de Centură Bucureşti Sud va avea o lungime de aproximativ 18 kilometri şi este format din două sectoare de 15,46 kilometri, respectiv 2,5 kilometri.

Victor Ponta, ieșire explozivă: 'Eu văd azi o știre mult mai importantă pentru viitorul României decât procesul lui Dragnea'


Autostrada de Centură Bucureşti Sud va asigura conexiunea dintre autostrada A1 (Bucureşti - Piteşti) şi A2 (Bucureşti - Constanţa), pe coridorul IV Pan European. 

Traseul primului sector al Lotului 3 al autostrăzii (Km. 85+300 la Km. 100+765), începe de la intersecţia cu DN 6, în zona localităţii Bragadiru, şi se termină la intersecţia cu A1 (Bucureşti-Piteşti), lângă localitatea Dragomireşti-Vale, trecând la sud-vest de localităţile Clinceni şi Domneşti. 

Traseul în aliniament va fi proiectat la o viteză de 140 km/h, iar în zonele unde aceasta nu este posibilă se va asigura o viteză minimă de proiectare de 120 km/h. 

În cadrul contractului vor fi proiectate şi executate 13 poduri şi pasaje şi un nod rutier. 

Nodul rutier, de tip treflă, a fost prevăzut la intersecţia cu Autostrada Bucureşti - Piteşti (A1). Nodul rutier va fi iluminat pe timp de noapte. Geometria bretelelor nodului rutier asigură o viteză de 40 km/h pentru cele interioare şi de 60 km/h pentru cele exterioare, iar circulaţia pe bretele se va desfăşura unidirecţional.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE