Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Raportarea infecțiilor nosocomiale intalnite in spitalele din Romania, sub media europeana

Postat la: 30.10.2020 - 22:55 | Scris de: Ziua News

0

România nu are o educație sanitară în privința raportării infecțiilor nosocomiale și raportează doar 3% dintre acestea, față de 5% cât este media europeană.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Arad, dr. Horea Timiș, a subliniat astăzi într-o dezbatere de specialitate că este nevoie de modificarea legislației pentru a încuraja medicii să facă aceste raportări, potrivit romania-actualitati.ro.

Citește și: Gabriela Firea, un nou atac crunt la adresa Guvernului Orban: ‘Deschideți școlile! Testați copiii și profesorii! Izolați focarele! Aveți cu ce! V-am lasat stocuri, rezerve, spitale dotate, tot ce trebuie!’

Horea Timiş: Din punct de vedere statistic, la nivel european, știm foarte bine că suntem în coada clasamentului. Practic, nu avem o educație încă sanitară privind importanța raportării infecțiilor nosocomiale în spitale, nu ne ajută nici legislația și cred că primul pas ar trebui... o modificare foarte clară legislativă care să încurajeze acest lucru, nu să penalizeze medicul sau să se întoarcă împotriva lui, din punct de vedere al malpraxisului, și dacă am rezolva această problemă legislativă, prin care să încurajezi raportarea corectă am avea şi multe beneficii, fiindcă odată cu infecțiile nosocomiale în unitățile spitalicești apar și costurile.

De asemenea, medicii epidemiologi spun că pentru prevenirea infecțiilor nosocomiale trebuie respectate regulile de igienă și protocoalele stabilite în spitale.

Ei consideră că supravegherea acestor infecții trebuie să reprezinte o prioritate pentru spitalele publice.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE