Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


REVOLTATOR Guvernul se lauda ca are bani, dar conducerea unui important spital cere bani Ambasadei SUA pentru construirea unei cladiri

Postat la: 22.03.2019 - 00:39 | Scris de: Ziua News

0

Reprezentanții Spitalului Municipal Mangalia solicită sprijinul autorităților americane pentru ridicarea unei clădiri ce ar urma să înlocuiască un întreg pavilion care va fi retrocedat către proprietarul de drept, Crucea Roșie din România, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Într-o scrisoare adresată Ambasadei Statelor Unite ale Americii, conducerea Spitalului Municipal Mangalia expune situația cu care se confruntă ca urmare a retrocedării iminente a clădirii Pavilionului A către proprietarul de drept, Crucea Roșie din România.

Citește și: Orange, Telekom, Vodafone și UPC România se aliază! Ce vor să declanșeze

Primăria Mangalia precizează, printr-un comunicat de presă, că imobilul a fost dat în administrarea spitalului în urma unui protocol din anul 2003, dar respectivul corp de clădire a făcut obiectul unui proces de retrocedare intentat municipalității de către Crucea Roșie din România.

În urma sentinței definitive și irevocabile date de instanță, clădirea Pavilionului A al spitalului trebuie restituită în natură către Societatea Națională de Cruce Roșie din România.

Citește și: A fost făcut public! Cine ar fi făcut, de fapt, poza în care Laura Codruța Kovesi ar fi în crama lui Sebastian Ghiță

„Incertitudinea care planează acum asupra posibilei eliberări a clădirii și logisticii din incinta acesteia pot avea influențe devastatoare asupra activității noastre cu un puternic impact social. Cu toate acestea, încercăm să găsim soluții, fiind vorba despre Secțiile Neonatologie, Pediatrie și Maternitate-Ginecologie, plus Blocul Operator al acestora. Spitalul ar putea avea de la Primărie un teren de 1.500 mp, în imediata apropiere a unității sanitare, pentru a fi construit un nou corp de clădire, dar transferul terenului este condiționat de existența unei finanțări certe. De aceea ne-am adresat instituției americane să ne sprijine, mai ales că tot cu ajutorul acestora s-au realizat de-a lungul anilor o serie de alte proiecte socio-medicale în orașul nostru”, au transmis reprezentanții conducerii spitalului.

Spitalul din Mangalia, cu cele patru pavilioane medicale plus cel administrativ, are 46 de ani de existență și acordă asistență medicală de specialitate unui număr de peste 65.000 de persoane, număr care se triplează în perioada sezonului estival.

Citește și: Lovitură pentru Opoziție! Sondaj devastator .

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE