Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Romania, RECORD trist: Este pe locul doi in lume, dupa China, intre tarile cu cei mai multi emigranți

Postat la: 20.09.2019 - 02:08 | Scris de: Ziua News

0

5,3 milioane de emigranţi şi-au părăsit ţările, anul trecut, pentru a se instala în statele dezvoltate ale lumii, se arată într-un raport publicat miercuri, la Paris, de Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică, anunță romania-actualitati.ro" target="_blank">romania-actualitati.ro.

România se află pe locul doi, după China, între ţările cu cei mai mulţi emigranţi.

Statele Unite au fost și anul trecut prima destinație pentru imigranți, urmate de Germania, iar cei mai mulți cetățeni au plecat definitiv din China, România, India, Polonia, Vietnam, Mexic și Siria.

Citește și: Lovitură dură pentru Lucian Mîndruță! Acuzat de răspândirea de știri false .

Numărul celor care și-au părăsit țara pentru un loc de muncă sau pentru a se alătura familiei instalate deja în străinătate reprezintă cea mai mare parte a emigranților.

În schimb a scăzut simțitor migrația din motive umanitare și politice, doar un milion de cerere de azil au fost depuse în țările OCDE, în principal de afgani, sirieni, irakieni și venezueleni.

Anul trecut aproape 500.000 de români au emigrat. Cei mai mulți au ajuns în Germania - 54%, în Marea Britanie 12% și în Italia 10%.

Din punct de vedere al migrației către România cei mai mulți au sosit anul trecut din Republica Moldova, urmați de chinezi și francezi.

Citește și: Mare atenție! Șoferii pot rămâne mult mai ușor fără permis – Noile modificări din Codul Rutier

Pe viitor, țările dezvoltate ale lumii intenționează să își ajusteze programele de selecție și să actualizeze listele de meserii căutate pe piața muncii fiind interesate de migranți cu studii, calificări și competențe superioare și care eventual să cunoască limba țării de destinație.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE