Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Sanitas Sapoca vine cu acuzații GRAVE, dupa CRIMELE din Buzau: E inadmisibil ca o asistenta,un instructor, o infirmiera sa supravegheze 70 pacienți

Postat la: 18.08.2019 - 12:00 | Scris de: Ziua News

0

Membrii sindicatului Sanitas Săpoca spun, după ce un pacient a atacat bolnavii la Spitalul de Psihiatrie din Buzău, că numărul personalului medical este insuficient, deși au alertat autoritățile în nenumărate cazuri.

„Conducerea sindicatului Sanitas Sapoca este alături de colegii care au fost de serviciu în noaptea în care și au pierdut viata pacienții din spitalul nostru, alături de familiile îndurerate! Lupta sindicala prioritara pentru noi a fost continua pentru deblocarea posturilor, deoarece numararul personalului medico-auxiliar este insuficient. Discuții intense cu conducerea spitalului, memorii către Ministerul Sănătății și nimeni nu a luat nicio măsură”, se arată pe pagina de Facebook a Sindicatului Sanitas Săpoca, conform Mediafax.

Citește și: BREAKING Trei dintre victimele atacului de la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca sunt în comă

În mesajul postat pe pagina de socializare se mai arată că membrii sindicatului sunt revoltați și consideră „că este inadmisibil ca în weekend o asistentă, un instructor și o infirmieră sa rămână sa supravegheze 70 de pacienți cu probleme psihice și în cod penal”.

Pe de altă parte, Ministerul Sănătății anunță în tura din pavilionul unde s-a produs tragedia se aflau un medic, 7 asistenți, 3 infirmiere și 2 muncitori pentru supravegherea bolnavilor.

„Nimeni nu s-a gândit la pericolul pe care noi, conducerea sindicatului l-a sesizat de fiecare data în întâlnirile pe care le-am avut cu conducerea spitalului și memoriile către minister. A trebuit sa moara oameni pentru a fi crezuti. De asemeni, sporul de periculozitate de 75% pe care l- am avut ni s-a diminuat la 50%,motivand ca nu sunt bani. Sindicatul a acționat în instanta spitalul, a sesizat ITM-ul pentru condițiile precare în care lucram și speram ca cineva va lua decizii corecte pentru siguranța noastră cât și a pacientilor”, mai menționează Sanitas Săpoca.

Ministrul Sănătății a trimis Corpul de Control la spital.

Patru persoane au murit după ce un bolnav a atacat cu un stativ de perfuzii pacienții internați la Spitalul de Psihiatrie Săpoca din județul Buzău.

Bărbatul de 38 de ani, care a atacat pacienții, a fost internat cu sevraj etilic, potrivit unor surse din cadrul Poliției. Acestea au confirmat, pentru MEDIAFAX, că atacatorul s-a luptat cu polițiștii până a fost imobilizat.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE