Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Sefi de misiuni diplomatice, in vizita la companiile Aerostar si Agricola din Bacau

Postat la: 12.10.2019 - 22:56 | Scris de: Ziua News

0

Ministerul Afacerilor Externe a organizat o vizită de informare şi documentare în judeţele Bacău şi Neamţ pentru şefii misiunilor diplomatice acreditate la Bucureşti, scopul fiind facilitarea dialogului direct cu autorităţile locale, precum şi cu reprezentanţii mediului de afaceri, potrivit Agerpres.

Conform unui comunicat de presă al MAE, vizita a început în judeţul Bacău cu o întâlnire găzduită de prefectul judeţului Bacău, Valentin Ivancea, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Braşoveanu, la care au participat directorul general al Camerei de Comerţ şi Industrie Bacău, Mihai Tulbure, şi reprezentanţi ai mediului universitar. 

"Pentru evidenţierea oportunităţilor economice din acest judeţ, diplomaţii au avut ocazia de a vizita un obiectiv strategic, Compania Aerostar Bacău. De asemenea, a fost efectuată şi o vizită la compania de industrie agroalimentară, Agricola Internaţional Bacău", se menţionează în comunicat.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu: Viorica Dăncilă avea un singur atu, era prim-ministru. L-a pierdut. Am răsturnat carul cu proşti

Membrii corpului diplomatic acreditat în România, alături de reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe, ai Instituţiei Prefectului Judeţului Bacău şi ai Consiliului Judeţean Bacău au participat la un scurt moment muzical oferit de Filarmonica "Mihai Jora" în salonul Casei Memoriale "George Enescu" din Tescani. 

Un alt obiectiv vizitat a fost Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti, condus de doctorul Adrian Cotîrleţ. 

Ulterior, membrii corpului diplomatic împreună cu autorităţile locale au depus coroane la Monumentul Eroilor de pe Dealul Măgura în cinstea celor căzuţi în Primul Război Mondial. 

"Slănic Moldova, care a încântat invitaţii cu peisajele naturale unice şi cu bogata sa istorie, s-a aflat, de asemenea, pe lista obiectivelor turistice vizitate de şefii misiunilor diplomatice. Vizita în judeţul Bacău s-a încheiat cu prezentarea tradiţionalului Joc al Urşilor, un obicei străvechi de pe Valea Trotuşului pe care autorităţile locale, cu sprijinul celor de la Bucureşti, doresc să îl introducă în patrimoniul imaterial UNESCO", a adăugat MAE.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE