Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Senatul votat OUG emisa de Guvern: Termenul limita pentru depunerea declarației pe venit se prelungește

Postat la: 02.04.2019 - 06:48 | Scris de: Ziua News

0

Senatul a adoptat, luni, Ordonanța de urgență a Guvernului care prevede prelungirea depunerii Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice, de la 15 martie la 31 iulie. Este prelungit şi termenul pentru depunerea formularului 230, potrivit mediafax.

Citește și: Un deputat USR îl desființeză pe Eugen Teodorovici! Acuzații fără precedent pentru Ministrul Finanțelor

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 15/2019 pentru prorogarea unor termene, aflat în procedură de urgență, a fost adoptat de senatori cu 94 de voturi „pentru”, două voturi „împotrivă” și o abținere.

Comisia pentru buget din cadrul Senatului a întocmit un raport de admitere a inițiativei.

Citește și: Poșta Română a devenit agent electoral pentru PSD! Cât costă întreaga operațiune

„Proiectul de lege are ca obiect de reglementare prorogarea unor termene prevăzute de Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal. În anul 2019, se prorogă de la 15 martie inclusiv, la 31 iulie inclusiv, următoarele termene:

-termenul prevăzut pentru depunerea Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoane fizice

-termenul pentru depunerea formularului 230 -Cerere privind destinația sumei reprezentând 2% sau 3% din impozitul pe veniturile din salarii și din pensii-

-termenul pentru plata impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale obligatorii datorate de persoanele fizice

-termenul pentru acordarea bonificației pentru depunerea Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoane fizice prin mijloace electronice de transmitere la distanță și din plata integrală a obligațiilor fiscale”, potrivit raportului comisiei sesizate.

Citește și: Ministerul Justiției șochează! Se dorește suplimentarea de posturi la o secție care o anchetează pe Kovesi

De asemenea, proiectul legislativ prevede că „în anul 2019, se prorogă termenul până la care organul fiscal central transmire, în sistem informatic, unităților Trezoreriei Statului, fișierul care cuprinde valoarea bonificației acordate reprezentând contribuția de asigurări sociale, de la 31 martie inclusiv, la 16 august inclusiv”.

Inițiatorul este Guvernul României.

Citește și: Rareș Bogdan, analiză la sânge: De unde vine pericolul suprem pentru Liviu Dragnea – Cine i-ar putea fura votanții

Senatul a adoptat propunerea legislativă în calitate de primă Cameră sesizată, Camera Deputaților fiind decizională.

Guvernul a adoptat pe 12 martie OUG privind prelungirea de la 15 martie până la 31 iulie a termenului de depunere a Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE