Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Situatia industriei hoteliere este dramatica: 'Vom inregistra pierderi de 1 miliard de euro in 2020'

Postat la: 22.10.2020 - 08:23 | Scris de: Ziua News

0

Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România, spune că industria hotelieră a înregistrat pierderi semnificative odată cu criza pandemică, care vor ajunge la sfârşitul acestui an la circa 1 miliard euro, ceea ce înseamnă două treimi din cifra de afaceri a industriei din 2019.

„Situaţia industriei hoteliere este una dramatică deoarece pe de o parte avem restricţiile impuse de autorităţi cauzate de pandemie, care împiedică lumea să călătorească, iar pe de altă parte avem teama populaţiei şi companiilor de a-şi asuma deplasări. În jur de un miliard de euro vom înregistra pierderi în anul 2020, adică pierdem circa două treimi din cifra de afaceri în­registrată în anul 2019, de circa 1,5 mi­liarde euro“, a declarat pentru Ziarul Financiar Călin Ile.

Dan Bittman a RĂBUFNIT la adresa Guvernului: Gândiți cu mințile voastre! Ăștia fac mult rău și știu asta

În contextul în care cererea a scăzut considerabil singura soluţie de supravieţuire a hotelierilor rămâne fie apelarea la resursele proprii, fie sprijinul statului care, spune Călin Ile, întârzie să apară şi să fie pe măsura gravităţii crizei.

Previziunile hotelierilor din România pentru sfârşitul acestui an nu sunt deloc bune în contextul în care mulţi jucători din această industrie se aşteaptă la reduceri de personal, închiderea totală sau parţială a unităţilor, amânarea investiţiilor.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE