Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Strategie de PR: lepadarea de Dragnea

Postat la: 13.06.2019 - 08:15 | Scris de: Ziua News

0

După eșecul dezastruos de la europarlamentare și arestarea lui Liviu Dragnea, PSD a anunțat iminenta reformă. Democrația internă și reinventarea partidului sunt cuvinte fără sens rostite de către principalii lideri ai partidului, singura schimbare vizibilă fiind lepădarea de Dragnea. Cu excepția lui Codrin Ștefănescu, înlocuit fără prea multe explicații, modelul Grindeanu și Tudose (din perioada când își asumau deschis ruptura față de Dictator) este laitmotivul reformei în PSD. Inclusiv premierul Dăncilă, pe care Dragnea a făcut-o “om mare”, se distanțează de acesta, în încercarea tardivă de a se reinventa, cel puțin ca imagine.

Strategia de PR confirmă însă că până să fie închis, opoziția și criticii PSD-ului aveau dreptate: în mâinile lui Geppetto, mai toți se comportau precum niște păpuși, regretând acum că nu au luat atitudine. Cât de ușor le este acestor bravi politicieni să se lepede de Dragnea când acesta nu mai are putere asupra lor. Și cât de naivi tratează valul de ură instalat în societate, aruncând întreaga responsabilitate pe umerii unui politician ieșit de pe scenă în huiduielile tuturor.

Reforma de astăzi din PSD este, de fapt, o reeditare a reformei promovate de Dragnea după debarasarea de Victor Ponta, principalele priorități fiind reprezentate de mulțumirea baronilor și transformarea fostului lider în țap ispășitor. Tentantă pe termen scurt, această strategie este dăunătoare partidului în perspectiva următoarelor scutinuri electorale: în cazul pierderii alegerilor, liderul partidului este primul care este transformat în țap ispășitor.

Lepădarea de Dragnea nu va ajuta însă la transformarea totală a partidului, principala problemă constând în pervertirea sistemului intern de recrutare a eliteri politice, care va continua să-i propulseze în funcții doar pe aceia care se comportă precum niște păpuși în mâinile unui alt Geppetto. Pentru că lașitatea și obedința de odinioară nu dispar peste noapte...

Autor: Vladimir Adrian Costea, invitat

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE