Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


STUDIU Diferențe intre rezistența pe piele a Sars-Cov-2 și a virusului gripal: care sunt explicațiile specialiștilor

Postat la: 20.10.2020 - 06:08 | Scris de: Ziua News

0

Coronavirusul rămâne activ pe pielea umană timp de nouă ore, de cinci ori mai lung decât virusul gripal. Acest lucru a fost anunțat pe 19 octombrie de portalul Medicalxpress cu referire la un studiu publicat de Clinical Infectious Diseases.

„Supraviețuirea de nouă ore a SARS-CoV-2 (tulpina virusului care provoacă COVID-19) pe pielea umană poate crește riscul transmiterii contactului în comparație cu IAV (virusul gripei A), accelerând astfel pandemia”, se arată în raport, relatează Interfax.

Studiul a fost realizat pe piele prelevată din probe de autopsie ale unui decedat din coronavirus, la aproximativ o zi după moarte.

Citește și: Sălile de sport, un adevărat pericol! Medic infecționist de la Spitalul Carol Davila: 'Astfel de activități ar trebui limitate'

După cum amintesc oamenii de știință, atât virusul gripal, cât și coronavirusul pot fi dezactivate în 15 secunde folosind etanol, care face parte din dezinfectantele pentru mâini.

„Supraviețuirea mai lungă a SARS-CoV-2 pe piele crește riscul transmiterii contactului; cu toate acestea, spălarea frecventă a mâinilor poate reduce acest risc”, au spus experții.

Citește și: GALERIE FOTO - O organizație caritabilă i-a cumpărat unui bunic din vârf de munte o sobă și un frigider pentru a trece cu bine peste iarnă

Autorii lucrării științifice au susținut recomandările Organizației Mondiale a Sănătății pentru spălarea regulată și temeinică a mâinilor.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE