Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


SUA si Regatul Unit negociaza un acord comercial partial care ar putea intra in vigoare la o zi dupa Brexit

Postat la: 14.08.2019 - 12:31 | Scris de: Ziua News

0

Statele Unite şi Regatul Unit negociază un acord comercial parţial care ar putea intra în vigoare la 1 noiembrie, la o zi după ieşirea prevăzută a regatului din Uniunea Europeană (UE), dezvăluie un oficial de rang înalt din cadrul administraţiei lui Donald Trump, relatează Reuters.

Încheierea unui ”deal” între regat şi Statele Unite ar fi aproape, potrivit acestui oficial.

Londra şi Washingtonul discută despre un acord comercial care ar putea să intre în vigoare la 1 noiembrie, la o zi după Brexit.

Consilierul preşedinţiei în domeniul securităţii naţionale John Bolton, care a efectuat laînceputul săptămânii o vizită de două zile la Londra, şi ministrul britanic al Comerţului Liz Truss au evocat posibilitatea ca liderii celor două ţări să semneze o foaie de parcurs în vederea unui acord comercial la sfârşitul lunii, la summitul G7, în Franţa, a precizat oficialul.

John Bolton s-a întâlnit luni cu premierul britanic Boris Johnson şi i-a transmis susţinerea ”entuziastă” a Statelor Unite faţă de un Brexit fără acord (”no deal”), dacă asta este ceea ce doreşte noul Guvern.

”Noi vrem să fim utili în vederea Brexitului”, declara Bolton.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE