Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Știati ca… Fostul actor Șerban Ionescu ar fi implinit miercuri, 23 septembrie, 70 de ani?

Postat la: 22.09.2020 - 23:48 | Scris de: Ziua News

0

  • Pe 30 mai 2002, Șerban Ionescu a fost decorat, alături de alți actori, cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler.
Fostul actor român Șerban Ionescu ar fi împlinit miercuri, 23 septembrie, vârsta de 70 de ani. Șerban Ionescu, cel care a lucrat și în radio, dar și la televiziune, s-a născut pe 23 septembrie 1950, la Corabia, în județul Olt, și a decedat pe 21 noiembrie 2012, la București, la vârsta de 62 de ani.
Fostul actor a fost căsătorit cu actrița Magda Catone, cei doi având un fiu, Carol. Șerban Ionescu a activat la Tg. Jiu, iar apoi în capitală, pe scena Teatrelor de Comedie, Odeon și Național. A jucat în filme precum Cuibul salamandrelor, Ion: Blestemul pământului, blestemul iubirii, Burebista, Capcana mercenarilor, Imposibila iubire, Horea, Furtună în Pacific, Pădureanca, Mircea, Șobolanii roșii, Prea târziu sau Păcală se întoarce.
Pe 30 mai 2002, Șerban Ionescu a fost decorat, alături de alți actori, cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, „pentru prestigioasa cariera artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.   
 
 
DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE