Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Traian Basescu: 'Declar pe propria raspundere ca nu am fost colaborator al Securitații'

Postat la: 12.09.2019 - 10:31 | Scris de: Ziua News

0

În septembrie 2019, Traian Băsescu a fost obligat să recunoască în fața instanței că notele prin care își turna colegii la Securitate îi aparțin și că le-a dat Direcției de Contrainformații militare. În 2006, Comisia Prezidenţială pentru Analiza Dictaturii Comuniste a constatat că „recrutarea informatorilor Securității se făcea în biroul ofiţerului de contrainformaţii în cazul militarilor” (pag. 387) și că Direcția a IV-a Contrainformaţii militare era „una dintre principalele direcții ale Securității” (pag. 384). Comisia fusese înființată de Băsescu, care și-a asumat Raportul și l-a prezentat în Parlament.

Ulterior, Băsescu a mai candidat o dată la Președinție (2009), o dată la Parlamentul României (2016) și o dată la Parlamentul European (2019). A declarat, de fiecare dată, pe proprie răspundere și „cunoscând prevederile Codului penal cu privire la falsul în declaraţii”, că nu a colaborat cu Securitatea ca poliție politică.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE