Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Trump il propune pentru functia de ministru al energiei pe adjunctul actualului titular

Postat la: 19.10.2019 - 00:32 | Scris de: Ziua News

0

Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri nominalizarea secretarului adjunct pentru energie Dan Brouillette pentru funcţia de ministru al energiei, transmite Reuters preluat de agerpres.

"Sunt bucuros să-l propun pe secretarul adjunct Dan Brouillette pentru a fi noul ministru al energiei. Experienţa lui Dan în domeniu este de ne-egalat. Un profesionist desăvârşit, nu am nicio îndoială că Dan va face o treabă bună!", a scris Trump într-o postare pe Twitter.

Dacă va fi confirmat de Senat, Brouillette, în vârstă de 57 de ani, îl va înlocui pe actualul deţinător al portofoliului, Rick Perry.

Înaintea activităţii desfăşurate în cadrul Departamentului pentru Energie, Brouillette a deţinut funcţia de vicepreşedinte al companiei Ford în perioada 2004 - 2006, după care a gestionat politicile publice ale United Service Automobile Association (USAA), care oferă asigurări şi servicii financiare veteranilor.

Născut în statul Louisiana, a fost şi membru al Consiliului de stat pentru minereuri şi energie în perioada 2013 - 2016. Anterior, Brouillette a ocupat postul de secretar asistent pentru afaceri interguvernamentale şi relaţia cu Congresul timp de doi ani în administraţia fostului preşedinte George W. Bush.

Preşedintele american a anunţat joi că ministrul energiei Rick Perry va demisiona spre sfârşitul anului. Trump a precizat că discută de şase luni cu acesta despre retragerea sa din executiv.

Congresmeni democraţi au cerut pe 10 octombrie ca ministrul energiei să le furnizeze documente în cadrul anchetei de destituire ce îl vizează pe Trump. Chiar înaintea acestei solicitări circulau zvonuri cu privire la demisia lui Perry. Ministrul declarase pe 7 octombrie că nu intenţionează să demisioneze în noiembrie, dezminţind informaţiile publicate cu o săptămână în urmă de Politico.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE