Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


ULTIMA ORA Lotul 4 al autostrazii Lugoj – Deva a fost deschis circulației, deși CNAIR nu a recepționat lucrarile

Postat la: 14.08.2019 - 19:07 | Scris de: Ziua News

0

Lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva a fost deschis miercuri circulației. CNAIR anunță că pentru lotul 3 consultantul nu a recomandat, luni, începerea recepției, deoarece nu au fost îndeplinite anumite condiții tehnice.

CNAIR anunță că încă 22 de kilometri noi de autostradă au fost deschiși miercuri pe Autostrada 1 (A1), între localitățile Șoimuș și Ilia din județul Hunedoara, după ce comisia de recepție a verificat calitatea lucrărilor și a constatat că acestea corespund normativelor.

Citește și: Anunț făcut de Gabriela Firea! ‘Vor trebui să facă dovada că și-au achiziționat o vinietă’

„Pentru a deschide circulației cei 22 de km aferenți lotului 4, CNAIR a preluat în baza unui proces verbal de predare – primire cei 800 de m aferenți lotului 3 care fac posibilă circulația între acest sector de autostradă și rețeaua de drumuri naționale existentă. Precizăm că până la recepționarea lucrărilor de pe lotul 3, CNAIR va asigura desfășurarea circulației în condiții de siguranță pe cei 800 de m preluați. În baza unui plan pentru management al traficului stabilit împreună cu Poliția Rutieră, CNAIR va avea responsabilitatea doar pentru eventualele deteriorări cauzate de traficul rutier (parapete, marcaje sau semnalizări verticale)”, arată CNAIR.

Potrivit sursei citate, orice altă problemă legată de structura drumului rămâne în continuare în responsabilitatea antreprenorului.

Citește și: Declarații făcute de Eugen Teodorovici! ‘Dragnea a făcut multe lucruri bune’

Lotul 4 al autostrazii Lugoj- Deva este parte integrantă a coridorului 4 Pan european ( Rin- Dunăre) , iar pe traseul acestuia se află Dealul Soimuș unde a fost pusă în operă una dintre cele mai spectaculoase lucrări de infrastructură din România. Pe sectorul Sibiu- Nădlac al A1 accesul se va face pe la Nodurile Ilia și Margina, iar intre cele două localități, circulația se va desfășura pe rețeaua de drumuri naționale existentă.

Antreprenorul acestui contract în valoare de peste 419 mil. lei fără TVA este Asocierea S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SPEDITION UMB S.R.L.

Citește și: Vești pentru bucureșteni! Cum va funcționa tramvaiul 41

Pentru Lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva, consultantul nu a recomandat începerea recepției luni, 12.08.2019, deoarece nu au fost îndeplinite condițiile tehnice pentru demararea acestei proceduri. La acest moment, antreprenorul Asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L. - COMSA S.A. - Aldesa Construcciones S.A. - Arcadis Eurometudes S.A. lucrează pentru remedierea problemelor.

După deschiderea circulației pe cei 22 km noi, rețeaua de autostrăzi din România măsoară 829 de km.

Citește și: Tăriceanu reacționează! ‘Eu nu particip la jocurile de putere din PSD’ .

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE