Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Unde vrea AEP sa inființeze secții de votare pentru parlamentare, in strainatate

Postat la: 26.09.2020 - 06:48 | Scris de: Ziua News

0

AEP a comunicat Ministerului Afacerilor Externe localitățile din străinătate în care trebuie să fie înființate secții de votare și numărul secțiilor de votare pentru alegerile parlamentare.

„Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că astăzi, 25 septembrie 2020, a comunicat Ministerului Afacerilor Externe localitățile din străinătate în care trebuie să fie înființate secții de votare și numărul secțiilor de votare, potrivit art. 23 alin. (3) din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Camerei Deputaților și Senatului, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, cu modificările și completările ulterioare”, anunță AEP.

Citește și: Sondajul care aruncă-n aer alegerile pentru Primăria Capitalei! Gabriela Firea îl spulberă pe Nicușor Dan! USR, peste PNL!

Potrivit legii, în statele unde își au sediile misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României se organizează, de regulă, în sediile misiunilor diplomatice, oficiilor consulare, secțiilor consulare, dacă acestea funcționează în sedii diferite și institutelor culturale, una sau mai multe secții de votare pentru alegătorii care votează în străinătate. Cu acordul autorităților din țara respectivă pot fi organizate secții de votare și în alte locuri.

De asemenea, mai pot fi organizate, cu acordul autorităților din țara respectivă, secții de votare pentru localitățile sau grupurile de localități în care au optat să voteze cel puțin 100 de alegători.

Citește și: Video Romică Țociu și Cornel Palade o umilesc pe Clotilde Armand: Domne, n-o ajută fața, dar e talentată rău

„Precizăm că, până la data de 21 septembrie 2020, când a expirat termenul de înregistrare pe portalul www.votstrainatate.ro cu opțiunea pentru votul la secția de votare, s-au înscris cu această opțiune 3.939 de alegători români cu domiciliul sau reședința în străinătate”, mai arată AEP.

Conform AEP, cele mai multe cereri pentru înfiinţarea unor secţii de votare au fost înregistrate în Marea Britanie şi anume 646, în Germania - 393, Spania – 314, Italia – 246, Olanda – 246, Republica Moldova – 193, Franţa - 166 Belgia – 165.

Citește și: Rareș Bogdan: A venit vremea schimbării. Valul de Dreapta, condus de PNL, va mătura PSD .

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE