Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


VICTORIE categorica al lui Donald Trump - Curtea Suprema valideaza restrictiile privind dreptul la azil

Postat la: 12.09.2019 - 06:40 | Scris de: Ziua News

0

Curtea Supremă a validat miercuri o decizie a administraţiei Trump ce limitează cu stricteţe solicitările de azil în SUA din partea migranţilor provenind din America Centrală, spre satisfacţia preşedintelui american, informează AFP preluat de agerpres.

Vezi și: Călin Popescu Tăriceanu îi cere lui Iohannis să respingă propunerile premierului/ SCRISOAREA

"Victorie mare la Curtea Supremă a Statelor Unite asupra limitării dreptului de azil", s-a bucurat pe Twitter Donald Trump.

Un judecător federal din statul California a insistat luni în dorinţa de a bloca această măsură ce prevede respingerea automată a tuturor solicitărilor de azi depuse de migranţi care nu au solicitat statutul de refugiat în Mexic sau în statele terţe traversate în călătoria spre SUA.

În pledoaria scrisă, judecătorul Curţii Supreme Sonia Sotomayor, care s-a opus măsurii alături de colega sa progresistă Ruth Bader Ginsburg, a declarat că regretă decizia Curţii Supreme.

Vezi și: Scrisoarea adresată de Călin Popescu Tăriceanu către premierul Viorica Dăncilă

"Încă o dată puterea executivă a emis o reglementare care încearcă să pună capăt unor practici de lungă durată pentru refugiaţii care caută să scape de persecuţii", a susţinut Sotomayor.

Conform organizaţiilor de apărare a drepturilor civile şi ale omului care au contestat decizia în faţa unui tribunal federal din Oakland (California), această măsură va însemna excluderea de la procedurile de azil a unei majorităţi zdrobitoare a solicitanţilor de azil care sosesc la frontiera sudică a SUA dinspre America Centrală.

CITEȘTE ȘI: Cum luptă ceapa cu infecțiile, febra și tusea: De ce se pune în ureche .

Mai multe sute de mii de persoane, deseori familii cu copii, sunt potenţial afectate de această măsură controversată.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE