Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Viktor Orban critica dur situația economica a UE: 'Singura intrebare este in ce masura va mai fi problema noastra'

Postat la: 17.02.2020 - 09:32 | Scris de: Ziua News

0

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a criticat duminică Uniunea Europeană, dar și „amenințările sinistre care se abat asupra economiei europene”, în cadrul discursului său privind starea națiunii, informează Euronews, conform Mediafax.

Orban a declarat ultimul deceniu drept cel mai de succes din secolul trecut al Ungariei, dar a declarat, de asemenea, că țara este amenințată de problemele legate de climă și de declinul continuu al populației.

Orban, care a revenit la putere în 2010, când Ungaria încă era monitorizată de creditorii internaționali după acordarea unui împrumut, a declarat că Guvernul său a respins cererile pentru mai multă austeritate și a achitat împrumuturile obținute de la FMI, pentru a avea mână liberă în politicile sale economice.

Orban a spus că, în timp ce creșterea economică a Ungariei, de 4,9%, a depășit în general media europeană, Ungaria este încă strâns legată de performanțele economice ale Europei, întrucât 85% din exporturile maghiare sunt destinate altor țări europene.

Experții americani, avertisment în plină epidemie: Cele trei modalităţi prin care se transmite coronavirusul

„Deci, problema lor economică este și problema noastră. Singura întrebare este în ce măsură va mai fi problema noastră”, a spus Orban.

„Economia europeană, în special cea a zonei euro, s-a oprit pur și simplu”, a spus el, adăugând că creșterea economică în Europa în 2020 ar fi „cel mult microscopică”.

În ceea ce privește declinul demografic, Orban a spus că, în timp ce stimulentele economice ale Guvernului pentru cuplurile căsătorite și familiile numeroase au ajutat la limitarea declinului populației, sunt necesare mai multe măsuri.

În timp ce numărul căsătoriilor a crescut și cel al divorțurilor a scăzut, „vestea proastă este că scăderea populației nu s-a oprit”, a spus Orban. „Maghiarii continuă să fie o specie pe cale de dispariție”, a adăugat el.

De asemenea, Orban a anunțat politici pentru protejarea mediului, inclusiv o creștere cu 27% a suprafețelor împădurite, măsuri pentru interzicerea ambalajelor din plastic de unică folosință și stimulente pentru utilizarea mașinilor electrice. El a mai spus că toate autobuzele noi utilizate pentru transportul public urban ar trebui să fie electrice începând cu 2022.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE