Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Viktor Orban i-a scris șefei CE: 'Vera Jourova a insultat Ungaria si trebuie sa demisioneze. Daca nu, Ungaria va suspenda relațiile politice'

Postat la: 29.09.2020 - 11:31 | Scris de: Ziua News

0

Premierul ungar, Viktor Orban, i-a scris preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru a se plânge în legătură cu unele declaraţii ale vicepreşedintelui CE, Vera Jourova, pe care le consideră "ofensatoare la adresa Ungariei şi a poporului ungar", relatează marţi MTI.

Viktor Orban a afirmat că, dacă Jourova nu demisionează, Ungaria va "suspenda relaţiile politice" cu aceasta, a declarat pentru MTI şeful biroului de presă al premierului, Bertalan Havasi, scrie agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan, anunțul momentului: ‘Vă asigur că vom crește pensiile cu mai mult de 14 la sută’

"Ungaria este membră dedicată a Uniunii Europene încă de la aderarea sa, în 2004. Întotdeauna am încercat să ajungem la un acord când au fost dispute şi de cele mai multe ori am reuşit. Preţuim munca preşedintei Ursula von der Leyen ca şef al comisiei", notează Orban în mesajul său.

Premierul ungar mai scrie că Jourova a folosit un "limbaj jignitor" calificând public Ungaria drept "democraţie bolnavă" şi insultându-i astfel pe cetăţenii ungari ai UE, prin sugestia că aceştia nu sunt capabili să-şi formeze o opinie independentă.

Citește și: Ultim moment! BEC a publicat noile procente pentru Primăria Capitalei și sectoare. Ce noi schimbări au apărut

"Astfel de declaraţii nu doar că reprezintă un atac la adresa guvernului ales democrat al Ungariei, ci sunt jignitoare şi faţă de Ungaria şi poporul ungar", susţine şeful executivului ungar.

Declaraţiile Verei Jourova deviază de la rolul declarat al CE din Tratatul de la Lisabona de a fi neutră şi obiectivă, conchide Orban.

Citește și: Rareș Bogdan se pune contra lui Ludovic Orban: ‘Când Kelemen Hunor ne va recita în fiecare dimineață articolul 1 din Constituție’

"Cei care încalcă Tratatul nu sunt capabili să acţioneze ca apărători ai statului de drept şi ai valorilor europene. Declaraţiile comisarului sunt incompatibile cu poziţia pe care o deţine şi trebuie să demisioneze. Până când se va întâmpla acest lucru, guvernul ungar va suspenda relaţiile politice bilaterale cu Vera Jourova", se arată în scrisoarea premierului ungar.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE