Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Gigi Becali a avut prima tentativă de a intra în lumea fotbalului la FC Oneşti. Pe atunci un necunoscut, actualul patron al Stelei şi-a dorit 50% din acţiunile RAFO, pe lângă accesul în sport

Steaua. Gigi Becali s-a vrut JR de Oneşti

Postat la: 21.08.2013 - 19:10 | Scris de: Ziua News

0

Se întâmpla în toamna anului 1999, atunci când FC Oneşti începuse al doilea sezon pe prima scenă. Moldovenii aveau probleme financiare grave, iar principalul sponsor, combinatul RAFO, era în colaps. Gigi Becali s-a oferit sã devină patronul clubului în schimbul sumei de 500.000 de dolari drept sponzorizare pentru a scoate echipa din criză pe moment. A discutat cu președintele de atunci al oneștenilor, regretatul Nicolae Puiu, însă totul a picat. Motivul? Gigi Becali ar fi vrut 50% din acțiunile RAFO, însă s-a lovit de refuzul autorităților locale.

Gigi Becali era un necunoscut la acea vreme. În spatele tentativei de a prelua pe FC Onești a stat mentorul său, Viorel Hrebenciuc, omul fără de care nu făcea un pas. În toamna lui 1999, președintele moldovenilor, regretatul Nicolae Puiu, căuta sponsor pentru echipă. Cineva din București i l-a recomandat pe Becali, însă toată lumea a crezut că este vorba de Ioan Becali.

„Atunci am crezut că ne-a pus Dumnezeu mâna în cap. Giovanni, impresar, bani mulți, influență, ce mai, mare noroc. Președintele Puiu a anunțat pe toată lumea să se pregătească de marea întâlnire, protocol, toate chestiile", a povestit ulterior un oficial de la FC Onești. La întâlnire, însă, surpriză mare! „Nu era Giovanni, ci un tip cu părul creț, îmbrăcat cu un sacou maro. Toți ne întrebam cine o fi. Nicolae Puiu ne-a spus însă să ne ținem gura, a intrat cu el în sala de protocol și a cerut să nu fie deranjați", a mai spus sursa.

Actualul patron al Stelei, susținut din umbră de Viorel Hrebenciuc, s-a oferit să ajute clubul cu 500.000 de dolari, asta pe moment. Discuțiile au durat în jur de două ore, iar Gigi Becali nu a plecat spre București. S-a cazat la hotelul Trotuș și aștepta finalizarea discuțiilor pentru ziua următoare. „Vreau să duc această echipă în cupele europene. Dau 500.000 de dolari în prima fază, apoi mai vedem. Tu, Puiule, mă vei ajuta să conduc clubul. Eu rezolv partea financară, tu pe cea sportivă", a povestit în urmă cu mulți ani și fostul președinte al oneștenilor.

Dragomir l-a întors din drum

A doua zi, însă, toată afacerea a picat. Principalul motiv ar fi fost faptul că Gigi Becali fusese trimis la Onești de Viorel Hrebenciuc, mentorul său, iar ținta ar fi fost, pe lângă echipă, 50% din acțiunile combinatului RAFO. Asta chiar dacă principalul sponsor se afla aproape de colaps. Autoritățile locale s-au opus, iar Gigi Becali s-a reorientat, la sugestia președintelui LPF de atunci și de acum, Dumitru Dragomir.

În ciuda insistențelor lui Hrebenciuc, „Corleone" i-ar fi spus lui Gigi Becali să nu se implice la Onești. „Este un club prea mic. Dacă vrei să ajungi puternic și cunoscut în fotbal, pune mâna pe Steaua", i-a spus Dragomir. Lucru care s-a și întâmplat ulterior. Nicolae Puiu a mai povestit la vremea respectivă: „Un tip de treabă, dar parcă prea voia totul din prima. Eu îl știam, mai venea pe la meciurile Stelei. Ar fi fost bine să ne ajute, dar nu a fost să fie".

Gigi a recunoscut un blat Onești - Steaua!

Actualul patron al Stelei a recunoscut voalat, că, în anul 2000, s-a implicat într-un blat dintre FC Onești și Steaua, într-un moment în care începuse, din umbră, să se ocupe de gruparea din Ghencea, aflată la momentul respectiv aproape de retrogradare. „Am luat Steaua pe locul 13. Antrenor era Pițurcă. Pot spune că am salvat Steaua de la retrogradare. Am fost pe la Onești, am băut niște șprițuri cu Nicolae Puiu. Urma meciul cu Steaua", a povestit ulterior Gigi Becali. Partida cu pricina s-a disputat în martie 2000, la Onești, iar Steaua a câștigat cu 3-1, presa speculând atunci că ar fi fost vorba de un aranjament.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE