Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


AirStrato, dronă stratosferică revoluționară

Postat la: 27.11.2014 - 10:33 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Revoluționara dronă AirStrato intră pe piață ca o aeronavă cu un plafon de 18.000 m, dimensiunile unei drone militare Predator și prețul unui autovehicul scump. AirStrato poate fi controlat din orice punct al planetei prin satelit sau rețeaua GSM; poate să decoleze și să aterizeze în orice locație; este foarte frumos și accesibil. Acest lucru permite companiilor, instituțiilor de cercetare și chiar persoanelor fizice să beneficieze de un robot aerian de înaltă performanță la un preț accesibil. Când ARCA a decis să creeze această aeronavă, a avut un singur obiectiv: să creeze o unealtă care să extindă capabilitățile omului de a explora și de a descoperi. Două modele AirStrato sunt disponibile inițial:

AirStrato Explorer
AirStrato Explorer, cu un preț de pornire de la 140.000 dolari, este un robot conceput să îndeplinească cele mai exigente cerințe ale unui vehicul aerian fără pilot. Un plafon de zbor de 18.000 m, 20 de ore autonomie și capabilitatea de a fi controlat prin satelit sau rețeaua GSM, sunt performanțe mult peste ce pot oferi alte aeronave civile fără pilot la acest preț. Explorer are o masa la decolare de 230 kg, anvergura de 16m, lungimea de 7 m, o viteză maxima de 170 km/h și o sarcină utilă de 45 kg.

AirStrato Pioneer
Air Strato Pioneer, cu un preț de pornire începând cu 80.000 dolari este o versiune puțin mai mică decât Explorer, concepută să execute zboruri la altitudini mai mici. Un plafon de zbor de 8000m, control prin satelit (cu dispozitiv opțional de comunicație prin satelit) și 12 ore autonomie fac din Pioneer un robot aerian foarte competitiv. Pioneer are o masă la decolare de 220 kg, anvergura de 12 m, lungimea de 7m, o viteză maximă de 120 km/h și o sarcină utilă de 45 kg.

Caracteristici comune
Aeronavele Explorer sunt construite din materiale compozite, sunt echipate cu motoare electrice, fiind alimentate de baterii și panouri solare. Sunt de asemenea echipate cu parașute de recuperare. Aeronavele decolează cu ajutorul Accelerator-ului, o catapultă acționată pneumatic care permite decolarea în mai puțin de o secundă. AirStrato este echipat cu stabilizare inerțială a zborului si pilot automat programabil. Senzorii de la bord asigură navigația și transmit situația echipamentelor interne catre computerele de bord. Datele sunt apoi transmise la stația de sol (Interface). Sistemul ADS-B face aeronava AirStrato deja capabilă să opereze in infrastructura US NextGeneration Air Transportation System. Conexiunea prin internet este asigurată de rețelele locale GSM și rețeaua de sateliți. Toate transmisiunile intre avion și pilot folosesc Transport Layer Security și sunt criptate cu standardul AES 256, care este cel mai bun sistem de criptare pentru aplicații civile.

Aplicații
Aplicațiile pentru AirStrato Explorer și Pioneer includ: protecția granițelor, atât pe uscat cât și pe mare, monitorizarea și managementul dezastrelor, monitorizarea zonelor contaminate, explorarea zonelor îndepărtate, precum zonele arctice, munți, păduri, deșert, oceane, misiuni de salvare, misiuni militare de cercetare, monitorizarea rețelelor de gaze și electricitate, comunicații, experimente științifice stratosferice, control maritim, cinema și televiziune, acoperire internet in zone izolate sau pur și simplu zbor pentru pasionați.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE