Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Bebe Sexologu recheama in instanta Universitatea de Medicina din Iasi

Postat la: 14.01.2015 - 13:29 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Conferențiarul universitar Vasile Mihăescu, cunoscut opiniei publice drept "Bebe Sexologul", care a câștigat procesul de contestare a deciziei de concediere intentat UMF "Gr. T. Popa" din Iași, afirmă că instituția de învățământ ieșeană l-a reintegrat fără să-l anunțe, nu a fost plătit, norma i s-a transformat fără a fi consultat, iar locul de muncă i s-a schimbat fără să fie înștiințat.

Conferențiarul Bebe Mihăescu: "Deși am câștigat procesul, UMF m-a reîncadrat la colegii sau la altă facultate decât la Facultatea de Medicină, unde sunt specialist"

În acest sens, profesorul anunță că va rechema în judecată Universitatea să-i ceară asigurarea normei didactice la Facultatea de Medicină din cadrul UMF Iași, înscrierea la poziția I în Ștatul de Funcții și de Personal Didactic - Facultatea de Medicină, conform fișei postului didactic, pentru funcția de conferențiar universitar la disciplinele pe care le-a predat în trecut, în calitate de titular și recuperările salariale aferente.

"Din Conferențiar la Facultatea de Medicina devin un ... rătăcitor pe la colegii și ... Facultatea de Bioinginerie Medicală - Specializarea Balneofiziokinetoterapie și recuperare! Și, "minunea minunilor": un conferențiar astfel pregătit și competent nu este lăsat să predea la Facultatea de Medicina, în schimb, un lector, cu grad inferior subsemnatului, Magda Iorga, absolventă de psihologie, dar cu specialitatea de Psihopedagogie specială (care o recomandă pentru activități specifice persoanelor cu dizabilități și nu susținerii cursurilor de Psihologie Medicală și Psihoterapie în cadrul Facultății de Medicină unde sunt formați și educați medici), cu doctorat în Etică, fără nici o apariție editorială de specialitate, iată, poate să o facă", declară conf. univ. dr. Vasile Mihăescu.

Mai mult decât atât, conferențiarul universitar Mihăescu afirmă că știe și motivul pentru care a fost concediat. "Este incredibil cum se petrec "minuni" de care aflăm cu o secundă înainte de a ... fi dați afară. Cum este posibil ca oameni certați cu legea, cum ar fi Rectorul DNA - Vasile  Astarastoie și Decanul Facultatii de Medicină, Doina Azoicăi, împotriva căreia s-a început urmărirea penală pentru infracțiuni de corupție și aflată sub control judiciar, să transforme spațiul sacru al învățăturii într-o cupolă uriașă de circ?

Pentru că am semnalat public  "jongleriile" (promovarea examenelor prin corupție, minciuna, fals și înșelătorie, existența de structuri infracționale organizate), asumându-mi calitatea de avertizor public de integritate, asa cum este definită prin lege; am devenit ursulețul  din pălăria  acestor Big Brother și Big Sister pentru care  legea și respectarea ei reprezintă o valoare... opțională. Altfel spus, peste noapte, am devenit  țintă și victima comportamentului lor hărțuitor. Totul se petrece sub semnul "Uite-l,nu-i!", afirmă profesorul Vasile Mihăescu.

"Prin această acțiune solicit  ca să se pună capăt reprezentației de prost gust prin care încearcă să se inducă ideea că abuzul face parte din fișa postului, că educatorul (cadrul didactic) este la cheremul angajatorului chiar dacă el, angajatorul, nu are competențe în domenii în care decide, că libertatea de exprimare în probleme de corupție și malversațiune trebuie aprobată de ierarhii superioare academice (rector, decan si tot sistemul lor)", conchide conf. univ. dr. Vasile Mihăescu.

Bebe Mihăescu este conferențiar universitar, triplu licențiat (psihologie, drept și medicină), doctor în psihologie, autor a mai multor lucrări de specialitate, scriitor și membru al Uniunii Scriitorilor din România.