Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Bebe Sexologul a pus pe labe toata Facultatea de Medicina din Iasi

Postat la: 09.12.2014 - 23:51 | Scris de: ZIUA NEWS

1

"Prin Hotararea civila nr. 2225/2014 din data de 23 iunie 2014, pronuntata de Tribunalul Iasi - Sectia Civila, s-a dispus anularea deciziei 6561/3.04.2013 emisa de institutia de invatamant si dispune inlocuirea sanctiunii desfacerii disciplinare a contractului de munca incheiat de parti cu sanctiunea reducerii salariului de baza cu 10% pe trei luni", se arata intr-un comunicat de presa.

Conferentiarul universitar Vasile Mihaescu, cunoscut drept "Bebe Sexologul", a castigat procesul cu Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" din Iasi, dupa ce conducerea institutiei l-a concediat in 2013 pe motiv ca nu venea la ore. Astfel, instanta a decis ca reprezentantii universitatii trebuie sa il angajeze pe Mihaescu pe acelasi post pe care l-a detinut.

De asemenea, UMF este obligata sa ii achite acestuia o despagubire egala cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat incepand cu data desfacerii contractului individual de munca si pana la reintegrarea efectiva, pe langa 3.500 lei, cheltuieli de judecata. Bebe Mihaescu sustine ca, desi instanta a hotarat lucrurile de mai sus in luna iunie, la data de 26 noiembrie decizia fiind anuntata ca definitiva si executorie, pana acum nimeni nu l-a contactat pentru rezolvarea problemei.

Totusi, acesta ii indeamna pe toti profesorii concediati sau sanctionati pe nedrept sa nu le fie teama de prezumtivele repercusiuni si sa actioneze in judecata daca stiu ca au dreptate. "Ideea generala este sa fie reintegrati, reangajati si nu teama de a nu gasi un alt loc de munca. Pana la urma, in Biblie, sintagma 'Nu va fie teama' apare de peste 350 de ori", conchide psihologul Bebe Mihaescu. Bebe Mihaescu a fost concediat in 2013, Comisia de Disciplina a Universitatii de Medicina "Gr. T. Popa" din Iasi decizand sa-i desfaca contractul de munca pentru abateri disciplinare repetate.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE