Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Britanicii, sfătuiți să reducă consumul de fasole. Oficiali britanici: Flatulențele contribuie la încălzirea globală

Postat la: 13.04.2014 - 12:46 | Scris de: Ziua News

0

Britanicii ar trebui să mănânce mai puțină fasole, pentru a reduce flatulențele care pot contribui la încălzirea globală, susține ministrul Schimbărilor Climatice, Lady Verma.

Aceste îngrijorări au apărut după ce a fost ridicată problema impactului pe care îl au „emisiile urât mirositoare", cauzate de faptul că britanicii mănâncă mai multe fasole decât oamenii din celelalte țări. Ministrul Schimbărilor Climatice, Lady Verna, a declarat că „este o problemă importantă" și i-a îndemnat pe cetățeni să își „modereze comportomentul alimentar", potrivit Daily Mail.

Problema a apărut în atenția oficialilor și când s-a discutat despre efectele pe care le au emisiile de gaz metan care provin de la vaci asupra încălzirii globale.

Vicount Simon, un parlamentar britanic, a amintit în timpul unei ședințe că „într-o emisiune difuzată de BBC, în urmă cu câteva luni, se spunea că Anglia este țara cu cea mai mare producție și cel mai mare consum de iahnie de fasole din lume". În acest context, el a întrebată pe Lady Verme, ministrul Schimbărilor Climatice, dacă „putem spune că acest lucru afectează calculul Guvernului în legătură cu încălzirea globală ca rezultat al emisiilor urât mirositoare care rezultă de aici?".

Lady Verma a descris întrebarea sa ca fiind „diferită", dar a sugerat că oamenii ar trebui să se gândească de două ori înaintă să consume în exces fasole și orice mâncare care provoacă flatulențe.

„Ați ridicat o problemă importantă, de aceea noi trebuie să ne moderăm comportamentul alimentar", a declarat Lady Verma.

Un studiu publicat anul trecut, în decembrie, a sugerat faptul că valoarea totală a iahniei de fasole, vândută în Anglia în anul precedent, a scăzut cu 20.8 milioane de lire, ajungând la 339 de milioane de lire.

Un alt studiu, publicat săptămâna trecută, a recomandat, însă, consumul de fasole zilnic, pentru a reduce colesterolul și a scădea riscul apariției bolilor de inimă.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE