Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


CCR: 25 de articole din Noua Constituție, neconstituționale

Postat la: 16.02.2014 - 15:39 | Scris de: Ziua News

0

Membrii Curții Constituționale a României au stabilit, în urma unor dezbateri care s-au încheiat duminică, în jurul prânzului, că 25 de articole conțineau elemente de neconstituţionalitatea. Judecătorii au votat deja urmând a fi redactată minuta care va fi transmisă spre publicare în Monitorul Oficial.

Curtea Constituţională a început vineri dezbaterea proiectului de modificare a Constituţiei, iar în urma analizei s-a stabilit că au fost găsite elemente de neconstituționalitate în 25 dintre articolele noii Constituții, au declarat surse din cadrul instituției, citate de Mediafax

La finalul reuniunii de sâmbătă, preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, declara că fuseseră analizate primele 102 articole, el precizând că au fost găsite elemente de neconstituţionalitate la aproximativ 10 articole.

"Până aici (la articolul 102 - n.r.) au fost articole care au fost găsite în contradicţie cu articolul 152, alineatul 2 din Constituţie, care nu pot fi revizuite, pentru că încalcă sau afectează drepturile fundamentale", a spus Zegrean.

Președintele CCR, Augustin Zegrean, este așteptat să iasă public, duminică, să facă declarații de presă și să anunțe ce articole au conținut elemente de neconstituționalitate.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE