Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Cometa ISON. Adepţii scenariilor apocaliptice, în extaz. Site-ul NASA nu mai poate fi accesat

Postat la: 10.10.2013 - 15:00 | Scris de: Ziua News

1

În timp ce toată lumea așteapta cu nerăbdare imaginile preluate de sondele NASA în misiunea lor pe Marte, site-ul agenției spațiale americane a încetat să mai funcționeze din cauza lipsei de fonduri a guvernului federal. Acest lucru a alimentat speculațiile adepților teoriei conspirației, care consideră că nu este decât o strategie a autorităților de a ascunde adevărul legat de Cometa Ison, care, la 28 noiembrie, va fi cel mai aproape de Soare.

NASA a fost nevoită să îşi închidă și site-ul, după ce Congresul SUA nu a reușit să adopte bugetul federal, la începutul acestei luni. Utilizatorii care încearcă să acceseze www.nasa.gov sunt informaţi că funcţionarea siteului a fost suspendată pe o perioadă nedeterminată din cauza lipsei finanţării federale şi redirecţionaţi către pagina de internet USA.gov. Imediat au început să curgă tezele conspiraționiste, conform cărora Statele Unite vor să ascundă adevărul legat de cometa Ison. Intrarea specialiștilor de la NASA în concediu forțat le dă apă la moară adepțiilor scenariilor apocaliptice, pentru care sfârșitul Terrei ar putea fi adus de această cometă, care va produce pagube uriașe.

Despre cometa ISON, descoperită în septembrie 2012 de astronomi amatori din Rusia, s-a spus că este atât de puternică, încât în momentul în care va apărea pe cer va eclipsa luna, sau că ar fi de fapt o navă spațială datorită formei triunghiulare pe care o are.

Cometa se află la aproximativ 451 de milioane de kilometri de Terra şi se apropie de partea exterioară a centurii de asteroizi.

Primele imagini capturate de telescopul Hubble arată că nucleul cometei măsoară doar 6,5 kilometri în diametru.

Blocajul financiar care afectează de o săptămână Guvernul american a făcut ca aproximativ 97% din totalul personalului de circa 18.000 de angajaţi pe care îi are NASA să nu lucreze în aceste zile.

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE