Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Cometa ISON ar putea lovi Terra. Oficialii americani recunosc că se pregătesc pentru Apocalipsă VIDEO

Postat la: 04.10.2013 - 15:11 | Scris de: Ziua News

1

Un oficial american, Janet Napolitano, Secretar al Securitatii Interne din Statele Unite, a declarat că o formă a Apocalipsei este iminentă și că e o chestiune de timp, acesta fiind și motivul pentru care FEMA adună alimente și se pregătește pentru un dezastru de proporții.

Într-o dezbatere televizată, Janet Napolitano, Secretar al Securității Interne din Statele Unite a confirmat că situația planetei este la limită și că, cel mai probabil, va avea loc o furtună electromagnetică de proporții care ar putea paraliza Statele Unite și probabil chiar întreg globul.

"Un Cyber 9/11 (prin acest termen se face aluzie la tragedia de la World Trade Center, însă la nivel cibernetic)  s-ar putea întâmpla oricând. Ar putea lua multe forme, însă o să vă dau un exemplu care îmi vine acum în minte: ce se întâmplă când se opreşte electricitatea? Am văzut asta în timpul uraganului Sandy şi am văzut că are impact în toate: nu vom mai avea căldura în case, nu vom mai putea pune benzină la pompă, nu vom mai avea lumină noaptea. Dacă ne uităm la infrastructură statului nostru, acolo unde este el vulnerabil, vom vedea că punctul slab este reţeaua cibernetică a lumii în care trăim. Nu ar trebui să aşteptăm până la termenul limită, sunt lucruri pe care trebuie şi putem să le facem chiar acum", a declarat Janet Napolitano.

 

Adepții teoriilor privind sfârșitul lumii susțin în continuare că amenințarea cea mai probabilă este cometa ISON. Teoria cometei ISON presupune ca cea mai nouă cometă descoperită în sistemul nostru solar și despre care se așteaptă să apară pe cer la sfârșitul acestui an, va lovi Terra și va produce pagube uriașe. Despre această cometă s-a spus că este atât de puternică, încât în momentul în care va apărea pe cer va eclipsa luna, sau că ar fi de fapt o navă spațială datorită formei triunghiulare pe care o are.

Potrivit studiilor realizate de NASA, cometa ISON, numită și "cometa secolului" va ajunge toamna aceasta pe 28 noiembrie foarte aproape de soare ceea ce o va face extrem de strălucitoare, iar dacă va "supraviețui" apropierii de astrul nostru, atunci pe data de 26 decembrie va fi la cea mai mică distanță de Pământ.

Primele studii ale orbitei cometei prevăd ca va atinge periheliul (punctul cel mai apropiat de Soare) la 28 noiembrie 2013, la o distanta de circa 1.800.000 km de centrul Soarelui. Raza Soarelui fiind de 700.000 km, acest lucru semnifica faptul ca aceasta cometa va trece aproximativ la 1.100.000 km de suprafața Soarelui. Calculele preliminare arata ca aceasta cometa va trece la circa 10.000.000 km de Marte la 1 octombrie 2013 si la aproximativ 60.000.000 km de Pământ la 26 decembrie 2013.

Potrivit ultimelor fotografii realizate de telescopul Hubble, cercetătorii au constat că ISON, care își trage numele de la telescopul cu ajutorul căruia a fost descoperită: International Scientific Optical Network, este o cometă mică, diametrul capului fiind de doar 6,5 kilometri.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE