Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Dan Șova, plângere la DNA pentru dispariția contractului cu Bechtel

Postat la: 21.08.2013 - 11:37 | Scris de: Ziua News

0

Ministrul pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Șova a anunțat că a depus o plângere la Direcția Națională Anticorupție cu privire la dispariția contractului original dintre statul român și compania americană Bechtel pentru construirea Autostrăzii Transilvania.

Dan Șova susține că a depus marți o plângere "in rem" la DNA pentru a denunța dispariția contractului original semnat cu americanii de la Bechtel.
Potrivit departamentului pentru Proiecte de Infrastructura și Investiții Străine (DPIIS) marți a fost depusă la DNA plângere penală pentru "săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu privind protecţia informaţiilor clasificate, constând în lipsa exemplarului original  al contractului de proiectare, construire şi finanțare a autostrăzii Braşov - Cluj - Borş".


”Marţi, 20 august 2013, Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, a depus la DNA plângere penală pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu privind protecţia informaţiilor clasificate, constând în lipsa exemplarului original al contractului de proiectare, construire şi finanţare a autostrăzii Braşov - Cluj - Borş încheiat între Statul Român prin Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi compania americană Bechtel International Inc., precum şi a tuturor documentelor subsecvente acestui contract.

Înregistrată la Direcţia Naţională Anticorupţie, plângerea penală cu numărul 7776/2013 cere, de asemenea, ca în situaţia în care se va dovedi că faptele care au condus la lipsa/refuzul de punere la dispoziţie a acestui document îmbracă forma altei infracţiuni să se dispună atragerea răspunderii penale, după caz, pentru infracţiunea de distrugere, furt sau abuz în serviciu contra intereselor publice.

Plângerea a fost depusă la DNA fiind vorba de o infracţiune de serviciu care poate aduce Statului Român pagube însemnate, mai mari decât echivalentul a 1.000.000 euro, ţinând cont de valoarea contractului cu Bechtel International Inc.

Aceasta a fost făcută "in rem" şi nu e îndreptată  împotriva unei persoane anume, Direcţia Naţională Anticorupţie fiind în măsură să cerceteze cine se face vinovat pentru lipsa exemplarului original al contractului”, transmite DPIIS într-un comunicat de presă.

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE