Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Filmul POARTA ALBĂ se lansează pe 17 octombrie. Cine joacă rolul lui ARSENIE BOCA VIDEO

Postat la: 16.10.2014 - 14:43 | Scris de: Ziua News

0

Filmul "Poarta Albă", regizat de Nicolae Mărgineanu, se lansează vineri, 17 octombrie, în cinematografele din România. Pelicula este inspirată din fapte reale și pornește de la descoperirea unei fresce pictată de părintele ARSENIE BOCA.

Filmul porneşte de la descoperirea din anul 2007, făcută de un student la teologie, care observă pe fresca bisericii Sfântul Elefterie din Bucureşti că Pruncul Iisus, ţinut în braţe de Maica Domnului, este îmbrăcat în zeghe de puşcăriaş. Ulterior, s-a aflat că fresca fusese pictată în urmă cu 50 de ani chiar de părintele Arsenie Boca, fost deţinut la Poarta Albă şi în permanenţă supravegheat atent de Securitate.

În rolul părintelui Arsenie Boca a fost distribuit Bogdan Nechifor: "Mi s-a părut imposibil să fac personajul. Erau multe informaţii emoţionale şi atâtea mărturii. Părintele Arsenie Boca avea un har de a privi în sufletul omului. Cum joci asta?", a spus actorul.

Filmul a avut premiera pe 14 octombrie la București și vorbește despre oponenții regimului communist, care au fost întemnițați la penitenciarul Poarta Albă din Constanța.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE