Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Frații Micula au pus sechestru pe acțiunile statului de la Petrom

Postat la: 12.12.2014 - 15:50 | Scris de: ZIUA NEWS

1

Frații Ioan și Viorel Micula au câștigat la Curtea de Arbitraj de la Washington procesul împotriva statului român și au obținut dreptul de a pune sechestru pe o parte din acțiunile pe care România le deține la Petrom. Datoria pe care cei doi o au de recuperat este de 82 de milioane de euro.

European Drinks a fraților Micula este prima companie care a reușit să câștige un proces la Curtea de Arbitraj de la Washington în fața statului român. Cu toate că cei doi oameni de afaceri dețin o sentință definitivă a celui mai important forum de drept comercial din lume, statul român nu pare să o ia în seamă.

"Deocamdată statul se joacă de-a v-aţi ascunselea cu noi. Avem o decizie a celui mai important forum internaţional în materie de drept comercial. Despre Petrom nu vă pot da nicio informaţie. Depinde ce se va întâmpla", a declarat pentru economica.net Viorel Micula, preşedintele European Drinks.

Interesant este faptul că și compania celor doi frați are la rândul ei datorii la statul român - 76 de milioane de euro, dar Comisia Europeană nu a permis compensarea celor două datorii și a atras atenția Ministerului de finanțe atunci când s-a pus problema compensării. Frații Micula susțin că prima dată vor să își recupereze banii pe care statul li-I datorează și apoi voi plăti datoriile pe care le au și ei.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE