Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


IOAN RUS: În acest an vom face 60 de kilometri de AUTOSTRADĂ

Postat la: 27.08.2014 - 12:20 | Scris de: Ziua News

1

Ministrul Transporturilor, IOAN RUS, a declarat miercuri că în acest an, România va realiza 60 de kilometric de autostradă, menționând că, în ceea ce privește Autostrada Comarnic-Brașov "se apropie de finalizat toate detaliile" contractului.

"În acest an vom face 60 de kilometri de autostradă, dar prin antamările avute deja anul viitor poate vom termina 200 de kilometri, astfel că vom respecta media de 120 de kilometri pe an, care este şi media de kilometri la nivel european pe milionul de locuitori. Acum, după atâta secetă de autostrăzi, fiecare vrea autostradă până în poartă. Dar dacă nu se circulă pe ea, mentenanţa te ucide. CNADNR trebuie să facă drumuri-expres, care să poată fi extinse. Autostrada Bucureşti-Alexandria nu se află în actualul Master Plan de Transport", a spus Ioan Rus la Adevărul Live.

Ministrul Transporturilor a vorbit și despre Autostrada Comarnic-Brașov, spunând că se apropie de finalizat toate de detaliile.

"Din punct de vedere al traficului, Comarnic-Braşov se califică de pe prima poziţie, este cea mai mare nevoie. Se apropie de finalizat toate detaliile. Singurul lucru care ne încurcă puţin este vorba de deficitul bugetar. Să zicem că ei fac autostrada în patru ani şi costă 2 miliarde de euro şi noi le-o plătim în 25 de ani. Una e să îmi pună în deficit 500 de milioane de euro pe an în patru ani şi alta e să îmi treacă 70 de milioane de euro pe mai mulţi ani. Pentru că aşa îmi impactează bugetul, trebuie să reducem alte cheltuieli din alte părţi", a precizat Rus.

Referitor la Autostrada Sibiu-Pitești, ministrul Transporturilor a spus: "despre autostrada Sibiu-Piteşti discutăm dintotdeauna, despre nevoia de a ajuta cel mai mare exportator al ţării, iarăşi toţi suntem de acord. Dar acum discuţia se mută de la necesităţi la posibilităţi. Noi în tot exerciţiul bugetar european până în 2020 avem 6 miliarde de euro toţi banii pentru autostrăzi. Dacă am face Sibiu-Piteşti ar costa 3 miliarde de euro, adică jumătate. Noi să zicem că avem deja dezvoltat triunghiul Timişoara-Arad-Deva. Ne-am gândit să mărim drumul-expres Curtea de Argeş-Sibiu cu câte o bandă pe sens. Aşa ne-ar costa la jumătate şi am avea bani să deschidem şi Piteşti-Craiova. Dar nouă nu ne trebuie numai atât, trebuie să conectăm Moldova de Transilvania fie cu două drumuri-expres, fie cu două autostrăzi. Noi putem conecta un drum de la Vatra Dornei către Ungaria sau de la Bacău la Braşov. Dar la Braşov să facă ce? Trebuie conectat şi Braşovul cu Sibiul şi cu Autostrada Transilvania. Deja zonele Arad-Timişoara au o dezvoltare mult mai mare decât zonele din estul extrem al ţării. Noi trebuie să dăm şansa tuturor regiunilor să se dezvolte".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE