Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Culise: Licitație cu dedicație de la liberali pentru Gruia Stoica

Postat la: 24.10.2013 - 10:10 | Scris de: Ziua News

0

Societatea Conpet SA Ploieşti organizează astăzi licitaţia pentru  contractul cadru pe patru ani, pentru transportul producţiei de ţiţei şi gazolină între punctele de lucru ale Conpet şi rafinării. Valoarea contractului este undeva în jur de circa 80.000.000 de euro, iar criteriul principal pentru atribuirea contractului este preţul cel mai scăzut.

La această licitaţie participă CFR Marfă SA şi firma controversatului afacerist gălăţean Gruia Stoica - Grup Feroviar Român. Din informaţiile deţinute de ZIUAnews, oferta cea mai bună vine de la CFR Marfă SA, dar conducerea liberală a societății Conpet SA, în frunte cu directorul Liviu Ilaşi vrea să dea acest contract către firma lui Gruia Stoica.

Ca urmare a acestei manevre, conducerea societăţii CFR Marfă, în frunte cu managerul privat Alexandru Drăghici a alergat disperat pe la mai mulţi liderii liberali cerându-le doar ca licitaţia să se ţină corect, mai ales că oferta operatorului feroviar de stat este mult superioară celei depuse de Gruia Stoica. Însă, ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, sfătuită prost de nişte consilieri de ai săi, a transmis celor de la CFR Marfă SA că pentru ea nu contează dacă pierde sau această licitaţie de la Conpet, ceea ce se poate înţelege că oarecum face jocurile pentru firma afaceristului gălăţean care tocmai a vrut să pună mâna pe CFR Marfă.

Prin adjudecarea acestei licitaţii, compania de stat ar primi o gură sănătoasă de oxigen, având astfel asigurată pentru următorii ani o oarecare stabilitate financiară, mai ales că acest contract reprezintă cam o treime din cifra de afaceri anuala a CFR Marfă. Mai trebuie precizat că liberalul Liviu Ilaşi, directorul general al Conpet Ploieşti a obţinut în instanţa anul acesta plata unei prime de aproape 200.000 de lei (45.000 euro), suma solicitată pentru realizarea obiectivelor şi criteriilor de performanţă aferente anului 2008, din precedentul sau mandat

Oana PALL

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE