Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Petrom anunta cea mai mare descoperire de petrol de pe teritoriul Romaniei

Postat la: 17.12.2014 - 10:43 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Investitiile de explorare care au condus la aceasta descoperire realizata de OMV Petrom si Hunt Oil se ridica la 5 milioane de euro. "Este cea mai mare descoperire din ultimii 30 de ani in zona Munteniei. Anul acesta, am avut cel mai ridicat nivel al investitiilor pentru explorare postprivatizare. Este important sa continuam activitatea de explorare, in conditiile in care 90% din zacamintele pe care le operam sunt mature si au atins varful de productie cu multi ani in urma.", se arata intr-un comunicat Petrom.

Companiile OMV Petrom si Hunt Oil Company of Romania au anuntat, miercuri, descoperirea unui nou zacamant de titei si gaze, in sudul judetului Buzau. Estimarile obtinute din testele de productie efectuate la cele doua straturi geologice indica o productie potentiala pe sonda de 1.200 - 2.100 baril echivalent petrol/zi.

"In prezent, furnizam circa 40% din necesarul de titei si gaze al Romaniei", a declarat Gabriel Selischi, membru al directoratului OMV Petrom responsabil de Explorare si Productie. Zacamantul se afla in perimetrul VIII Urziceni Est. Sonda de explorare Padina Nord 1 a sapat la o adancime de peste 2.500 de metri. Acesta este la o distanta de circa 7-12 km de zacaminte mature, exploatate de mai bine de 50 de ani, potrivit Petrom.

In perioada urmatoare, cele doua companii vor continua testele pentru a determina potentialul de productie si vor realiza campanii de achizitie de date seismice in regiune pentru a continua pe linia acestui succes. Descoperirea a fost facuta in cadrul parteneriatului de explorare incheiat in 2010 de producatorul de titei si gaze OMV Petrom si operatorul Hunt Oil, care vizeaza explorarea a doua blocuri: I Adjud si VIII Urziceni Est.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE