Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Sotul Andreei Paul Vass campion absolut al retrocedarilor ANRP

Postat la: 05.12.2014 - 01:59 | Scris de: ZIUA NEWS

1

Deputatul PNL Andreea Paul Vass e acuzată de senatorul Valer Marian că a încasat sume uriașe de bani de pe urma retrocedărilor operate de controversata ANRP, prin intermediul unei firme al cărei acționar e soțul acesteia.

Într-o interpelare parlamentară către premierul Victor Ponta, senatorul Valer Marian afirmă că, potrivit unor informații furnizate de Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), "în perioada 2009 - 2012, în care cea mai mare parte funcția de președinte al ANRP a fost deținută de doamna Crinuța Dumitrean, anchetată de DNA și arestată recent de ÎCCJ pentru fapte de corupție, firma SC Romcontrol SA București a încasat cea mai mare suma de bani de la ANRP, pentru evaluări efectuate în dosare de retrocedare, dintre cei 115 evaluatori acreditați (persoane fizice sau persoane juridice). Concret, SC Romcontrol SA a încasat circa 1/7 din totalul sumei achitate evaluatorilor acreditați, în baza unui contract cadru încheiat în anul 2007.

În perioada susmenționată, la SC Romcontrol SA au avut calitatea de acționari principali și de administratori soțul actualului deputat Andreea Paul (prim-vicepreședinte al PDL, partid care a promovat-o în funcția de președinte al ANRP pe doamna Crinuța Dumitrean), tatăl acesteia și fratele acestuia. În aceeași perioadă, doamna Andreea Paul a deținut funcțiile de consilier al fostului consilier prezidențial Theodor Stolojan și de consilier pe probleme economice al foștilor prim-miniștri PDL Emil Boc și Mihai Răzvan Ungureanu. Actualmente, conform unor surse din PNL, doamna Andreea Paul aspiră să devină consilier pe probleme economice al președintelui ales Klaus Iohannis sau să propună în această funcție un apropiat al său".

"Pentru motivele expuse, solicit să dispuneți verificări și să-mi comunicați dacă contractul cadru și contractele punctuale dintre ANRP și SC Romcontrol SA au fost încheiate cu respectarea condițiilor legale, precum și dacă plățile au fost efectuate conform actelor normative în vigoare. Totodată, solicit să-mi comunicați numele persoanelor fizice și denumirea persoanelor juridice în dosarele cărora a efectuat evaluări SC Romcontrol SA, precum și dacă vreuna din acestea a beneficiat de servicii de reprezentare și de asistență juridică din partea Cabinetului de avocatură Vass Iulia-Erszebet (sora doamnei Andreea Paul)" cere în interpelare senatorul independent.

Referitor la declaratia lui Marian Valer, Andreea Paul Vass a dorit sa faca urmatorul comentariu: "Afirmația „Soțul Andreei Paul Vass campion absolut al retrocedarilor ANRP” este o minciună grosolană.", ne-a transmis politiciana.

"Acuzațiile publice care mi s-au adus în „dosarul retrocedărilor de la ANRP" de către un senator sunt mincinoase. Nu am beneficiat de nicio retrocedare, nici de vreun privilegiu din partea ANRP, din partea vreunei instituții publice sau companii de stat. Pentru mizeriile scrise la adresa mea și a familiei mele de către Valer Marian încă din timpul campaniei electorale din anul 2012 l-am dat în judecată. Cu o săptămână înainte de pronunțarea deciziei în instanță (12 dec. 2014) a ales să reîncălzească mediatic una dintre temele principale pentru care l-am dat în judecată, încercând să „profite" de scandalul în plină desfășurare de la ANRP și să pună presiune pe decizia instanței judecătorești. Cred în justiție și capacitatea acesteia de a face dreptate.

Din păcate, senatorul Valer Marian nu are cu ce da socoteală în fața sătmărenilor, remarcându-se în toată cariera sa de politician doar prin atacurile murdare scrise la adresa colegilor săi din PSD și a adversarilor. Mai mult de atât, a încasat pana acum 74 de mii de euro, doar din indemnizația de parlamentar, fără să facă vreun bine comunității sale, dar statul a cheltuit mult mai mult cu șederea dânsului în Parlamentul României.", scrie Andreea Paul in dreptul ei la replica acordat Ziuanews.

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE