Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Victor Ponta: Guvernul va sprijini persoanele fizice care au credite la bănci

Postat la: 03.02.2014 - 18:49 | Scris de: Ziua News

1

Premierul Victor Ponta a anunțat că în urma întâlnirii cu reprezentanţii FMI, ai Băncii Mondiale și ai Comisiei Europene au stabilit ca, printr-o ordonanță de urgență, Guvernul să îi sprijine pe românii care au credite la bănci.Astfel, statul va plăti jumătate din rată, timp de doi ani și jumătate.

"Este vorba despre o măsură care va fi adoptată printr-o ordonanţă de urgenţă a Guvernului, de sprijin a persoanelor fizice care au credite la bănci. Principalele condiţii - tuturor creditelor luate de persoane fizice, salariaţi sau pensionari, condiţia este să aibă un venit lunar mai mic sau egal cu salariul mediu net de 1.600 de lei şi să nu aibă restanţe bancare mai mari de 90 de zile, măsura a fost discutată şi lucrată de mai bine de o lună şi cu BNR, e o măsură care sprijină 907.000 de români, pensionari sau salariaţi. Este vorba despre un credit fiscal, care după doi ani, este acordat de statul român pentru a acoperi dobânda. O măsură care se adresează persoanelor fizice, care au credite la bănci, să aibă un venit sub salariul mediu, să nu aibă restanţe la bănci, iar jumătate din rată va fi amânată pentru doi ani, iar statul va suporta, pe baza unui credit fiscal din impozitul pe venit, va achita diferenţa", a declarat premierul.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE