Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Lewandowski nu e singurul jucător care a marcat cinci goluri într-un meci. Iată lista fotbaliștilor români care au reușit această performanță

Postat la: 23.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Atacantul polonez Robert Lewandowski a înscris cinci goluri în partida Bayern - Wolfsburg în doar nouă minute, însă și fotbalul românesc se poate mândri cu performanțe asemănătoare.

Astfel, ultimul jucător care a înscris cinci goluri într-un singur meci din Liga 1 a fost Gheorghe Craioveanu. S-a întâmplat în etapa a 33-a a stagiunii 1994-1995, în partida Universitatea Craiova - UTA 10-3. În același sezon, Costel Gâlcă a reușit toate golurile partidei Steaua - FC Brașov 5-0 în doar 24 de minute!
În 21 iunie 1987, tot în etapa a 33-a, în partida Dinamo - Jiul Petroşani 6-2, Rodion Cămătaru a marcat tot de cinci ori și l-a devansat pe austriacul Toni Polster în topul celor mai buni marcatori ai unui sezon în Europa.

Un an mai devreme, în 18 iunie 1986, în etapa a 34-a, în partida Sportul Studențesc - FC Olt 7-5, Gică Hagi avea să înscrie de șase ori în total, astfel că l-a depăşit pentru a doua oară consecutiv pe Victor Piţurcă în clasamentul marcatorilor.

În 30 iulie 1977, cu ocazia partidei Dinamo-FCM Reşiţa 5-0, toate reuşitele au purtat semnătura lui Dudu Georgescu.

Primul fotbalist stelist din istorie, care a marcat cinci goluri într-o partidă din Liga 1 a fost Florică Voinea, pe 21 august 1966, în CSMS Iaşi - Steaua 1-7. Toate golurile lui Voinea au fost înscrise în repriza a doua!

În fine, nu trebuie uitată reușita excepțională a lui Claudiu Keșeru din ediția trecută de campionat, când a marcat de șase ori în partida FC Steaua - Pandurii 6-0, disputată în 15 august 2014.

Sursa: lpf.ro

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE