Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Scrisoarea lui Cozmin Gușă, președintele FRJudo, către Thomas Bach, președintele Comitetului Olimpic Internațional. Sunt vizate excesele și ilegalitățile lui Marius Vizer

Postat la: 11.04.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Printr-o scrisoare deschisă publicată anterior, Federația Română de Judo acuză imixtiunile lui Marius Vizer, actualul președinte al IJF, în activitatea sa.

Săptămânile trecute, Marius Vizer a lansat în spațiul public numeroase atacuri la adresa președintelui FRJ, Cozmin Gușă, și, implicit, asupra întregii Federații, aducând grave daune de imagine și prejudicii financiare instituției. Au fost sesizate Agenția Națională pentru Sport, al cărei președinte este Elisabeta Lipă, respectiv Comitentul Olimpic și Sportiv Român, al cărui președinte este Mihai Covaliu. Totodată, au fost sesizate și organizațiile internaționale de reprezentare ale judo-ului, anume Uniunea Europeană de Judo, respectiv Federația Internațională de Judo (IJF). Directoratul a decis să fie sesizat și Comitetul Olimpic Internațional.

Redăm în continuare conținutul integral al scrisorii adresate președintelui Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach:

„Domnule Președinte,

În primul rând, vă rugăm să primiți cele mai sincere urări de sănătate și succes în activitatea dumneavoastră. Suntem conştienţi de faptul că agenda dumneavoastră este foarte plină într-un an olimpic. Pe de altă parte, v-ați dovedit de multe ori calitățile excelente de conducere și adevărata loialitate față de oamenii care împărtășesc idealurile olimpice și lucrează împreună cu scopul de a oferi lumii cel mai popular eveniment sportiv de pe planetă.

Acesta este motivul pentru care vă rugăm cu respect să ne permiteți să vă aducem la cunoștință următoarea situație, în încercarea de a o rezolva într-un mod pașnic, adecvat și corect.

Recent, din poziţia sa de înaltă autoritate şi influenţă, Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo a oferit un interviu unei publicaţii româneşti cu o largă audienţă, în care a făcut o serie de acuzaţii grave Federaţiei Române de Judo şi conducerii acesteia, toate într-un mod nedrept şi speculând fără niciun argument real. Aceste acuzaţii au fost îndreptate spre situaţia financiară a organizaţiei noastre, precum şi spre rezultatele sale sportive, cu legături către relaţiile sale interne şi manierele manageriale, descriind totul pe scurt drept "o stare deplorabilă" și dând vina aspru pe conducerea noastră și pe președintele FRJ pentru asta.
Suntem primii care recunosc faptul că niciunul dintre aspectele menționate nu este perfect, știm că există întotdeauna loc pentru mai bine și lucrăm constant la asta. Pe de altă parte, realitatea este departe de imaginea arătată publicului în interviul menționat.

Putem dovedi în orice moment, oricărei autorități competente, că declarațiile publice ale președintelui IJF sunt total eronate și, mai presus de toate, că nu sunt corecte, extrem de dăunătoare pentru organizația noastră în multe aspecte, dacă menționăm doar sponsorii noștri locali.

Domnule Președinte, vă rog să credeți că suntem mereu deschiși la critici, în spiritul sportului nostru și al bunelor practici ale lumii în care trăim. Mai mult, am fi fost primii care i-ar fi mulțumit în mod public președintelui IJF, dacă criticile sale ar fi fost justificate, constructive şi realizate într-un mod care să stimuleze o înţelegere corectă a problemelor şi un impuls sincer de cooperare pentru îmbunătăţirea generală a organizaţiei noastre.

Dar, din păcate, nu este cazul, deoarece intervenția sa a provocat doar conflict, dezordine și o denigrare a imaginii publice, cu efecte instantanee și răspândite pe scară largă, care ar necesita eforturi mari și un timp foarte lung pentru a fi rezolvate. Este un rău extrem de ușor de făcut, dar incomparabil mai greu de contracarat. Nu o merităm și cu siguranță nu ne putem permite, mai ales acum, când toată atenția noastră nedivizată ar trebui să se concentreze asupra sportivilor noștri, asupra nevoilor lor și asupra muncii lor grele pentru a se califica pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Am informat organismul nostru guvernamental pentru sport și CNO-ul nostru despre această situație și poziția noastră și sperăm să putem gestiona situația internă într-un mod adecvat.

Cu toate acestea, după o evaluare profundă, onestă și responsabilă, am luat decizia de a aduce această situație în atenția dumneavoastră, de asemenea, cu speranța că veți folosi mijloacele adecvate pentru a înceta evoluția dăunătoare și pentru a ne oferi posibilitatea de a ne bucura pe deplin împreună de atmosfera unică a Parisului, în acest an, sărbătorind Jocurile Olimpice.
În încheiere, domnule Președinte, vă rugăm să primiți cele mai sincere sentimente olimpice, alături de cele mai calde gânduri pentru dvs. și pentru cei dragi."

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE