Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












TENIS

Update: US OPEN 2015. Simona Halep A ÎNVINS-O pe Victoria Azarenka și o va întâlni în semifinalele turneului de la Flushing Meadows, pe Flavia Penetta / VIDEO

Postat la: 09.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sursa foto: stuff.co.nz

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (locul 2 WTA) s-a calificat, miercuri, în semifinalele turneului US Open, ultimul de Grand Sem al anului, după ce a învins-o pe bielorusa Victoria Azarenka, cu 6-3, 6-4, 6-4 la arenele Flushing Meadows din New York. Meciul a durat două ore și 42 de minute. Meciul a fost întrerupt din cauza ploii, la scorul de 6-3, 4-6, 1-2, 40-15. Halep a fost susținută din tribune de Nadia Comăneci și Horia Tecău.

Primul set a fost adjudecat de sportiva noastră cu scorul de 6-3, după 43 de minute. Azarenka a început în forță meciul și a câștigat primul game, chiar pe serviciul lui Halep. Simona și-a adjudecat însă, următoarele patru game-uri pe care le-a controlat autoritar. Azarenka a dus scorul la 2-4, apoi la 3-5. Halep a câștigat însă primul set în fața sportivei din Belarus. În celelalte două întâlniri dintre cele două sportive, constănțeanca nu-și adjudecase nici măcar un set.
Actul secund a fost adjudecat de Azarenka, după 49 minute, cu 6-4. Bielorusa a început setul ca din tun și a condus cu 3-0 la game-uri. Românca și-a revenit și a câștigat următoarele două game-uri. Azarenka a condus însă cu 5-2 și mai avea nevoie de un singur game pentru a restabili egalitatea la seturi. Halep a câștigat următoarele două game-uri, dar Azarenka a făcut break și și-a adjudecat setul.

Ultimul set al meciului a durat o oră și 10 minute și a fost câștigat de Halep cu 6-4. Azarenka a câștigat primele două game-uri și domina jocul. Halep și-a revenit și a câștigat următorul game. În al patrulea game, la scorul de 40-15, meciul a fost intrerupt din cauz ploii. Partida a fost reluată după o pauză de 75 de minute. Simona a egalat la 2 la prima minge, a cedat următorul ghem, dar a câștigat setul cu 6-4.

Azarenka a ocupat prima poziție în clasamentul mondial și este dublă finalistă la turneul de la Flushing Meadows, în 2012 şi 2013. Fosta numărul 1 mondial este antrenată acum de belgianul Wim Fissette, care a pregătit-o pe Halep în 2014. Scorul dintre Halep și Azarenka a devenit 2-1 în favoarea sportivei din Belaru. Azarenka a câştigat primele două partide dintre cele două jucătoare, în 2012, în optimile de finală ale turneului de la Doha, scor 6-3, 6-1, şi în aceeaşi fază la Linz, scor 6-1, 6-1.

În semifinalele turneului US Open, Halep o va înfrunta pe Flavia Penetta (locul 26 WTA). Italianca în vârstă de 33 de ani a învins-o, tot miercuri, în sferturile competiției pe cehoaica Petra Kvitova, cu 6-4, 4-6, 6-2.

Cealaltă semifinală se va disputa între o altă italiancă, Roberta Vinci și Serena Williams.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE