Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ciolanida parlamentarilor scamă

Postat la: 03.11.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Partidele politice şi-au depus listele cu acei candidaţi care doresc să ajungă parlamentari pentru următorii patru ani. Unii sunt cunoscuţi, alţii sunt anonimi, dar recomnadati şi susţinuţi de anumite grupuri politice şi de interese. Însă, listele principalelor două partide politice- PSD şi PNL, sunt împănate cu o mulţime de candidaţii cu ceva vechime în politica românească, dar care, în goana disperată după ciolanul parlamentar, au schimbat colegiul de la un mandat la altul.

Sunt acei parlamentari scamă care se agaţă cu disperare de ciolanul parlamentar. Pentru ei nu contează unde candidează, ci important este să fie în Parlamenent, pentru că oricum trec din Paşte-n an prin colegiul unde au fost aleşi sau chiar deloc. Se mai poate constata că o serie de lideri centrali ai PSD şi PNL, care şi-au făcut ucenicia politică în Capitală, caută votul alegătorilor din provincie, fugind astfel de votanţii bucureşteni. Elocvent este în acest sens este cazul fostul premier Victor Ponta care a ajuns deputat de Gorj şi mai vrea încă un mandat tot acolo, deşi este născut şi crescut în Capitală. Lidera liberalilor Alina Gorghiu a ajuns deputat de Sectorul 5, iar acum a fugit pentru un loc de senator tocmai în Timiş.Ori fac naveta săptămânal cum făcea Boc de la Cluj la Bucureşti când era premier, ori ajung prin colegiu când au chef şi când îşi aduc aminte. Oricum ar da, nu ești nici în căruță, nici în teleguță.

Dar, în listele actuale sunt o mulţime de parlamentari scamă care doresc să mai roadă încă patru ani din ciolanul parlamentar, deşi s-au şcolit politic pe străzile Capitalei, fugind dintr-un colegiu într- altul chiar dacă noul colegiul este la dracu-n praznic. Este cazul Ancăi Boagiu, lidera PNL Sector 2, care candidează pentru un loc de deputat la Maramureş, al fostului iubit al Alinei Gorghiu- Mihai Voicu- preşedinte PNL Sector 1, care a lăsat Doljul sau poate Doljul s-a lepădat de el, pentru Diasporă, al lui Nicolae Bănicioiu ajuns deputat în 2008 în fieful lui Dragnea, după care a mai luat un mandat în Sectorul 4, datorită lui Cristian Popescu Piedone, ajungând ca acum să candideze la Iaşi.

În aceeaşi categorie a parlamentarilor scamă intră şi liderul senatorilor PSD, Mihai Fifor, ajuns parlamentar la Dolj, iar acum vrea un nou mandat dar la Arad, dar şi fostul ministru PSD al Fondurilor Europene, Eugen Orlando Teodorovici, parlamentat de Bucureşti care mai vrea un mandat dar de la Tulcea. Liberala Lucia Varga, deputat de Bihor vrea acum un mandat de senator în Constanţa. Finul lui Dan Radu Ruşanu, deputatul liberal convertit la ALDE- Daniel Chițoiu, a ajuns, în 2012, deputat de Giurgiu, iar acum vrea încă un mandat la Neamţ. Şi această listă poate continua cu Iulian Iancu, Cătălin Predoiu, Cezar Preda, Teodor Meleşcanu şi mulţi, mulţi alţii. Acum, aceşti parlamentari flotanți politic în noile colegii, promit mare cu sare, dar după alegeri, rămân, ca de obiecei, numai promisiunile. Adică făgăduielile rămân doar promisiuni trecătoare ca scamele de păpădie. Pentru ei important este ciolanul parlamentar. Nu contează de unde îl iau, ci important este să-l roadă încă patru ani! Şi odată cu începerea campaniei electorale, începe iar o nouă ciolaniadă parlamentară!

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE