Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Bombardiere rusesti s-au apropiat de spatiul aerian a patru tari europene

Postat la: 05.10.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Doua bombardiere ruse au fost interceptate pe 22 septembrie de avioane militare ale mai multor tari NATO dupa ce acestea s-au apropiat de spatiul aerian al Norvegiei, Marii Britanii, Frantei si Spaniei.

Incidentul a avut loc pe data de 22 septembrie, insa un comunicat dat recent publicitatii de Ministerul francez de Externe a relevat dimensiunea cazului. Potrivit comunicatului, Norvegia a detectat doua bombardiere de tipul TU-160 Blackjack care zburau la nord de spatiul aerian al tarii si a trimis doua avioane de vanatoare de tipul F-16 care au acompaniat aeronavele ruse spre nordul Scotiei. Fortele aeriene britanice au trimis aparate de zbor de tipul Typhoon pentru a intercepta bombardierele ruse care au zburat la vest de insulele Shetland, fara ca in vreun moment sa intre in spatiul aerian al Marii Britanii.

Doua avioane franceze de tip Rafale au interceptat apoi aeronavele ruse la 100 de kilometri de coastele regiunii Bretania, a comunicat Ministerul Apararii de la Paris. Bombardierele si-a continuat zborul spre sud, fiind ulterior interceptate la nord de Bilbao de doua aeronave spaniole de tipul F-18. Tot atunci, Ministerul de Externe al Islandei s-a plans ca doua bombardiere ruse s-au apropiat de o aeronava islandeza de pasageri care zbura pe ruta Reykjavik-Stockhlom. Frecventa incidentelor de acest fel a crescut in mod semnificativ dupa ce relatiile Moscovei cu statele occidentale au cunoscut un declin accentuat in urma anexarii regiunii Crimeea de catre Rusia, in martie 2014.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE