Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Germania cere Turciei sa puna capat rapid starii de urgenta

Postat la: 21.07.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul german de externe Frank-Walter Steinmeier a cerut miercuri Turciei sa limiteze starea de urgenta impusa in urma unei lovituri de stat esuate numai la o perioada necesara de timp si sa puna capat rapid masurii, informeaza Reuters, citata de Agerpres.

Steinmeier a emis un comunicat miercuri seara, ca raspuns la declararea starii de urgenta, cerand guvernului turc sa mentina atat statul de drept cat si o proportionalitate in raspunsul sau la tentativa de lovitura de stat. "Declararea starii de urgenta face sa devina clar inca o data ca tentativa de puci are un efect profund asupra politicii si societatii turce", a afirmat Steinmeier. El a mai spus ca Germania continua sa ceara Turciei sa exercite retinere in raspunsul ei la lovitura de stat dejucata.

"Numai implicarea dovedita in acte ilegale si nu inclinatiile politice suspectate ar trebui sa declanseze actiuni guvernamentale", a insistat Steinmeier. "Este de asemenea foarte important ca declararea starii de urgenta sa fie limitata numai la durata necesara si apoi sa fie ridicata in cel mai scurt timp posibil", a adaugat el. Potrivit lui Steinmeier, o astfel de abordare este chiar in interesul Turciei, in timp ce orice altceva ar rupe tara in bucati si ar slabi Turcia, atat pe plan intern, cat si extern, adauga Reuters.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE