Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












TENIS

ROGERS CUP 2015. Simona Halep a ABANDONAT în finala de la Toronto cu Belinda Bencic, în setul decisiv / VIDEO

Postat la: 16.08.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sursa foto: enational.ro

Simona Halep (locul 3 WTA şi cap de serie nr. 2) a abandonat în finala turneului Premier 5 de la Toronto, dotat cu premii de 2,5 milioane de dolari. Românca s-a retras în finala competiției cu Belinda Bencic (locul 20 WTA), la scorul de 6-7 (5), 7-6 (4), 0-3. Meciul a durat două ore și 32 de minute.

În fața unui public care a susținut-o extrem de gălăgios pe Simona, pe întreaga durată a meciului, românca a făcut un joc de excepție. Din păcate însă, căldura de la Toronto și durerile musculare au afectat-o.

Halep a avut în față o adversară extrem de arțăgoasă. Belinda Bencic a trecut la Toronto, de jucătoare precum Eugenie Bouchard, Caroline Wozniacki, Sabine Lisicki, Ana Ivanovic și Serena Williams. De cealaltă, parte, Simona le-a învins pe Jelena Jankovic, Angelique Kerber, Agnieszka Radwanska și Sara Errani.

Primul set a fost adjudecat de Belinda Bencic, după o oră și nouă minute. Elvețianca a început meciul cu un break, dar românca a făcut rebreak, revenind de la 15-40. Bencic s-a distanțat de constănțeancă la 4-2, însă Simona a avut un serviciu agresiv și a profitat de greșelile neforțate ale adversarei, egalând la 4. La scorul de 6-5, au început primele probleme medicale ale româncei. Ea a acuzat dureri la coapsa piciorului stâng. La tiebreak, Bencic a revenit de la 1-4, iar în cele din urmă a câștigat primul set.

În setul secund, Halep a acuzat și mai mult durerile de la piciorul stâng, cerând de mai multe ori ajutorul medicilor. Românca a muncit pentru fiecare minge, depunând eforturi vizibile. Actul secund s-a decis, ca și primul, în tie-break. Românca s-a impus în al doilea set, după o oră și nouă minute.

În decisiv, elvețianca a plecat ca din tun, conducând cu 3-0 la game-uri. Apoi, Halep s-a resimțit și a abandonat. Pentru prezența în finala de la Rogers Cup, Halep va primi un cec de 227.640 de dolari şi 585 de puncte WTA. În schimb, Bencic va primi 456.000 de dolari şi 900 de puncte WTA.

Elvețianca traversează una dintre cele mai bune perioade ale carierei, bifând 16 victorii în ultimele 18 meciuri.

Cele două jucătoare de tenis au făcut pereche în aprilie anul curent, la turneul de la Stuttgart, unde au pierdut în runda inaugurală a probei de dublu.

Pentru Halep și Bencic urmează turneul de la Cincinnat, tot de categorie Premier 5, care va începe luni.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE