Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












SURPRIZĂ la FED Cup 2016. România vs Cehia 1-1. NICULESCU a câștigat după ce HALEP a pierdut primul meci de la Cluj

Postat la: 06.02.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Prima zi a confruntării dintre România și Cehia în grupa principală de la Fed Cup s-a terminat cu scorul așteptat de specialiști, doar că învingătoarele au fost jucătoarele cotate cu șansa a doua: Pliskova și Monica Niculescu.

Scorul dintre România și Cehia după prima zi de confruntări este egal, 1-1, grație victoriilor obținute de Monica Niculescu pentru România și Karolina Pliskova pentru Cehoaice.

Ambele meciuri s-au încheiat cu rezultate surpriză, Halep, principala favorită care nu prerduse nici un meci în fața Pliskovei, a fost învinsă de cehoaica de pe locul 13 WTA, în trei seturi, 6-7 (4), 6-4, 6-2.

Șansele ca România să obțină vreun punct după prima zi a confruntării păreau a fi pierdute, în al doilea meci urmând să se confrunte Monica Niculescu (locul 37 WTA) cu mult mai experimentatea Petra Kvitova (Locul 6 WTA, deținătoare a două titluri de grand slam). Totuși, Monica a reușit și ea surpriza și a învins-o pe adversara sa fătă drept de apel în două seturi 6-3, 6-4. Cehoaica nu a făcut față jocului extrem de diversificat al româncei și slice-urilor acesteia.

Duminică va continua confruntarea dintre cele două reprezentative, urmând să aibă loc două meciuri de dimplu și unul de dublu în cazul în care rezultatul va fi 2-2.

Programul de Duminică:

Simplu: Ora 13:00 Simona Halep - Petra Kvitova (posibil Strykova)
Karolina Pliskova (posibil Strykova) - Monica Niculescu

Dublu: Raluca Olaru / Andreea Mitu - Denisa Alertova / Barbora Strykova

///

UPDATE: Monica Niculescu a adus primul punct al României în întâlnirea dintre reprezentativa țării noastre și Cehia, după ce a produs marea surpriză și a învins-o pe Petra Kvitova, locul 6 WTA, în două seturi, 6-3, 6-4. 

UPDATE: Simona Halep a fost învinsă de Karolina Pliskova în primul meci al zilei de sâmbătă în trei seturi, 7-6(4), 4-6, 2-6. La Cluj urmează meciul dintre Monica Niculescu și Petra Kvitova. 

Naționala de Fed Cup a României are șansa să urce pe locul 4 în lume. Reprezentanele țării noastre vor întâlni, pe teren propriu, formaţia Cehiei, în sferturile de finală ale Grupei principale.

Meciurile de tenis vor avea loc sâmbătă (6 februarie) și duminică (7 februarie 2016), în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca și vor fi televizate de Dolce Sport. Învingătoarea va juca în semifinale cu Germania sau Elveţia. România a ajuns între cele mai bune opt echipe din lume după ce a învins, în luna aprilie, la Montreal, echipa Canadei, cu scorul de 3-2.

Echipa României este alcătuită din Simona Halep (3 WTA), Monica Niculescu (37 WTA), Andreea Mitu (104 WTA) și Raluca Olaru. Irina Begu și Alexandra Dulgheru nu vor juca la FED Cup, din cauza unor probleme medicale. Cehia va avea în componență următoarele jucătoare: Petra Kvitova (9 WTA), Karolina Pliskova (13 WTA), Barbora Strycova (41 WTA), Denisa Allertova (59 WTA).

Palmaresul Simonei Halep cu cele mai bune cehioaice este următorul:

Simona Halep vs Petra Kvitova (2-0)
semifinale Madrid, 2014: 6-7, 6-3, 6-2
finală New Haven, 2013: 6-2, 6-2
Simona Halep vs Karolina Pliskova (3-0)
sferturi Sidney, 2016: 6-4, 7-5
optimi Indian Wells, 2015: 6-4, 6-4
finală Dubai, 2015: 6-4, 7-6

Iată programul complet:

Sâmbătă:
Ora 13:00 Simona Halep - Karolina Pliskova
Petra Kvitova - Monica Niculescu

Duminică:
Ora 13:00 Simona Halep - Petra Kvitova
Karolina Pliskova - Monica Niculescu

Dublu: Raluca Olaru / Andreea Mitu - Denisa Alertova / Barbora Strykova

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE