Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












TENIS

Turneul Campionilor Londra 2015. Tecău și Rojer au câștigat competiția, după ce i-au învins în finală pe Mergea și Bopanna. Performanță istorică pentru tenisul românesc

Postat la: 22.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pentru prima dată în istoria Turneului Campionilor doi români şi-au disputat titlul la dublu. Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda) a câștigat competiția găzduita în Londra, după ce a învins în finală, duminică, cuplul Florin Mergea/Rohan Bopanna (România/India), cu scorul de 6-4, 6-3.

Meciul a durat o oră și trei minte. Tecău și partenerul său olandez au început meciul cu un break pe serviciul indianului. Tecău și Rojer au încheiat setul cu 6-4, după 32 de minute, cu un as al constănțeanului. În setul al doilea, Tecău și Rojer au reușit primul break la scorul de 2-2, tot pe serviciul indianului și s-au impus cu 6-3, după o jumătate de oră de joc.

Tecău și partenerul său olandez vor încheia anul 2015 pe primul loc în clasamentul echipelor de dublu, ca urmare a eliminării americanilor Bob şi Mike Bryan în semifinalele Turneului Campionilor.

Tecău și Rojer i-au învins pe Mergea și Bopanna pentru a patra oară. Toate confruntările au avut loc în acest an: 6-2, 5-7, 10-8 în optimile de finală ale Mastersului de la Roma, 6-3, 6-7 (7), 6-3 în optimi la Roland Garros și 4-6, 6-2, 6-3, 4-6, 13-11 în semifinale la Wimbledon. Constănțeanul se află la a patra participare la Turneul Campionilor, iar sportivul din Craiova, la prima.

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer vor primi pentru acest succes un cec de 423.000 de dolari și 1.500 de puncte ATP, în timp ce învinșii vor fi remunerați cu 229.000 dolari și 800 de puncte. Tecău a ajuns la 26 de titluri în cariera sa la dublu, dintre care 11 sunt alături de Rojer.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE